ŞEVKAT ÇETİN: MHP, TÜRK MİLLETİNİN GÖNLÜNE YERLEŞMİŞTİR

“ MHP, TÜRK MİLLETİNİN GÖNLÜNE YERLEŞMİŞTİR „

06 Temmuz 2017 16:40
Okunma
859
ŞEVKAT ÇETİN: MHP, TÜRK MİLLETİNİN GÖNLÜNE YERLEŞMİŞTİR

        Çetin, ''Türkiye 16 Nisan Referandumu’nu büyük bir olgunlukla tamamlamıştır. Uzun yıllardır yaşanan yönetim krizlerine son vermek amacıyla Milliyetçi Hareket Partisinin öncülüğünde başlatılan referandum süreci, Anayasa değişikliğinin Meclisten sonra milletimizin onayına sunulmasıyla nihayete ermiştir.” dedi.

16 Nisan'da kazananın hangi tercihte bulunmuş olurlarsa olsun vatandaşların demokratik haklarını kullandığını ifade eden Çetin, şunları kaydetti:

“MHP tarihî misyonunu bir kere daha yerine getirmiş ve önü kesilmek istenen milletimizin yolunu aydınlatmıştır. Mevcut sistemin tıkanan damarları MHP'nin girişimiyle açılmış, millî iradenin çok daha geniş zeminlerde temsil edileceği bir yönetim sistemi hayata geçirilmiştir. 'Türkiye'yi yönetebilmek için milletimizin yüzde ellisinden bir fazlasının oyunu alma şartı, bundan sonra Türkiye'yi millî iktidarların yöneteceği anlamına gelmektedir. Millî birlik ve beraberlikleri teşvik eden yeni hükûmet sistemi, ülkemiz üzerine yapılan hesapları bozmak için en büyük silahımız olacaktır. Türkiye'nin hükûmet etme sistemini düzenleyen halk oylamasına milletimizin gösterdiği büyük ilgi, demokratik gelişmişliğin göstergesidir. Sonuçların birbirine yakın ve dengeli dağılımı, milletimizin bilincine ve ferasetine bir işarettir. Bugün sandıktan çıkan % 51.4'ün kıymeti,12 Eylül Anayasa’sına 1982'de verilen % 92'den daha büyüktür.