MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI E. SEMİH YALÇIN: MİLLETİMİZ BİR TARİHÎ SINAVDAN DAHA BAŞARIYLA ÇIKMIŞTIR

“ Milletimiz, bir tarihî sınavdan daha başarıyla çıkmıştır. „

06 Temmuz 2017 16:31
Okunma
720
MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI E. SEMİH YALÇIN: MİLLETİMİZ BİR TARİHÎ SINAVDAN DAHA BAŞARIYLA ÇIKMIŞTIR

        Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Anayasa değişikliğiyle ilgili yapılan halk oylamasının, takdire şayan bir demokratik olgunluk atmosferinde gerçekleştiğini belirterek, "Sandığa giden seçmenlerin % 51,4'ü 'evet', % 48,6'sı da 'hayır' oyu vermiş, böylece Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemini içeren Anayasa değişikliği milletimiz tarafından onaylanmıştır. Milletimiz, bir tarihî sınavdan daha başarıyla çıkmıştır." dedi.

        "Seçmen,halk oylamasını ölüm kalım meselesi, Cumhuriyet'in mukadderatının oylaması gibi göstermek isteyenlere ders vermiştir." değerlendirmesinde bulunan Yalçın,şunları kaydetti:

        "Milletimizin %51,4 oranda oyla Anayasa değişikliğine onay vermesiyle sadet hasıl olmuş, MHP ve Ak Parti'nin yürüttüğü 'evet' kampanyaları hedefine ulaşmıştır. Bunun neresi başarısızlıktır? Evet, bir başarısızlık söz konusudur ama bu ne MHP'nin ne Ak Parti'nindir. 16 Nisan Referandumu'nda başarısız olan ve kaybeden, yanlış hisselere yatırım yapmayı sürdüren siyaset simsarları olmuştur. Bazı yorumcularda sağduyulu kamuoyu tarafından tespit edilen gözü dönmüşlük ve akıl tutulmasının sebebi; geleneksel MHP düşmanlığından ve partimizin referandum sürecinde oynadığı dominant role duyulan hasetten başka bir şey değildir. Bu çok büyük(!) yorumcular unutmamalıdır ki halk oylamasının amacı, en az %50+1'le halkın teveccühünü kazanmaktır. Referandumun neticesi, demokratiktir ve üstelik meşrudur. 16 Nisan tarihli halk oylaması, Türkiye'nin geleceği açısından bir dönüm noktasıdır. Dün, yeni sistemin temelleri atılmıştır. Bundan böyle siyaset kurumu yeni bir istikamete yönelecek, yeni hükûmet sisteminin taşları birer birer yerine konacak, devlet binası daha güçlü kolonlar üzerine oturtulacaktır. Buna rağmen, iki aylık referandum süreci boyunca televizyonlara çıkan veya gazetelerdeki köşelerinde abuk sabuk 'tefsiri şerifler' sıralayan bazı medya mensupları ve yazarlar, halk oylamasının akşamında da aynı basiretsiz ve isabetsiz görüşlerini tekrarlamışlardır."