AYHAN: MHP, 2019’DA DA KİLİT KONUMUNU SÜRDÜRECEKTİR

“ Art niyetli ve kısır tartışmalara artık son verilmelidir. „

06 Temmuz 2017 14:27
Okunma
853
AYHAN: MHP, 2019DA DA KİLİT KONUMUNU SÜRDÜRECEKTİR

         Referandum sonuçları belli olmaya başladığı andan itibaren maalesef belli çevrelerin topyekun MHP’ye yönelik saldırıya geçtiğini ifade eden Ayhan, şunları kaydetti:

        “Neymiş efendim güya MHP'liler oy vermemiş, % 80 'hayır'vermiş. Görülüyor ki MHP düşmanları da yeniden aynı cephede birleşmişler,değerlendirme yapma, referandumdan ders çıkarmak yerine, karalama gayretine düşmüşlerdir. 16 Nisan Referandum sonuçları açıklanır açıklanmaz televizyonlarda 1 Kasım 2015 Genel Seçimlerine göre 'evet’ tarafındaki oy kaybının MHP seçmeninden kaynaklandığı algısı körüklenmeye çalışıldı. Bu yolla'evet' tarafı yıpratılmaya, birbirine düşürülmeye ve mümkünse çözülmeye çalışıldı.Bu çevrelerin öncelikli görevleri MHP'yi itibarsızlaştırmak, daha sonra da AKP'yi tekrar çözüm süreci altında ihanetlere doğru götürmektir. Maalesef bildik çevrelerin böyle bir misyon yüklediğini görüyoruz.”

        Ayhan, 2019’da yapılacağı belirtilen başkanlık seçimlerine değinirken, şu görüşleri dile getirdi:

“MHP'nin referandumun kazanılmasındaki katkısı inkâr edilemeyecek boyutta olup, 2019 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde de kilit parti konumunu sürdüreceği görülmektedir. Mevcut sonuçlar itibarıyla 2019 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerde hiçbir partinin tek başına kendi adayını seçtirecek çoğunluğa ulaşamayacağı, dolayısıyla uzlaşma ve diyaloğun ön plana çıkması gerekliliği ortaya koymaktadır.”