PARSAK: "BU SİSTEM NE BAŞKANLIK NE YARI BAŞKANLIK”

“ "BU SİSTEM NE BAŞKANLIK NE YARI BAŞKANLIK” „

05 Temmuz 2017 14:12
Okunma
816
PARSAK: BU SİSTEM NE BAŞKANLIK NE YARI BAŞKANLIK”

        Türkiye Genç İşadamları (TÜGİAD)Ankara Şubesi,  "Anayasa Değişikliği ve Referandum" konulu toplantı düzenledi. MHP Afyonkarahisar Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Mehmet Parsak ile MHP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Başdanışmanı Oğuz Turhan’ın konuk olarak yer aldığı ilk toplantıya TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Ercan Kahraman, Başkan Vekilleri Koray Kartal, Selim Akın ve eski başkan Türker Naslı ile Ankara Şube yönetim kurulu üyeleri, diğer şubelerden temsilciler ve dernek üyesi iş adamları katıldı.

        Parsak ve Turhan, Anayasa değişikliği süreci ve referandumda izleyecekleri politika hakkında bilgi vererek bunun gerekçelerini anlattı.

        TÜGİAD PİK Başkanı Begüm Akış’ın açış konuşmasıyla başlayan toplantıda Ankara Şubesi Başkanı Ercan Kahraman ve Oğuz Turhan da birer konuşma yaptılar. Turhan konuşmasında, 1982 Anayasa’sından bu yana ülkede yaşanan siyasal süreci anlattı. 1982 Anayasası’nın yürürlüğe girdiği günden buyana hükûmet sisteminin tartışılmasına yol açtığını vurgulayan Turhan, Türkiye normalleşmeye başlayıp sivil iktidarlar güçlü olmaya başlayınca değişiklikler yapıldığını ve bu güne kadar Anayasa’nın 18 kez değiştirildiğini hatırlattı.Turhan, “Bu değişikliklerin hepsi olumlu diyemeyiz. Mesela 2007'deki referandum ile yapılan Anayasa değişikliği bugünkü sorunu yaşamamıza neden oldu.” diye konuştu.