ÇETİN: "BÖYLE BİR DEĞİŞİKLİĞE TÜRKİYE'NİN İHTİYACI VARDIR"

“ Milliyetçi Ülkücü Hareket vesayet odaklarının hem MHP hem de Türkiye üzerindeki hesaplarını bozacak cesareti ve feraseti gösterdi. „

05 Temmuz 2017 13:50
Okunma
782
ÇETİN: BÖYLE BİR DEĞİŞİKLİĞE TÜRKİYENİN İHTİYACI VARDIR

        Çetin, yaptığı yazılı açıklamada gündemi değerlendirdi. Anayasa değişikliği ile ilgili olarak, bu tür bir değişikliğe Türkiye'nin ihtiyacı olduğunu kaydederek, şunları belirtti:

"Türkiye'ye dayatılan bölünme anayasası siyasi yollarla elde edilemeyince, darbeyle hayata geçirilmek istendi. Bu yüce millet darbeye de müsaade etmedi. Türkiye'yi toplumsal ve siyasal olarak paramparça edecek açılım gibi son derece yanlış politikaların hepsi iflas etti. Türkiye bir örümcek ağı gibi her tarafımızı saran ihanetin farkına vararak son dönem de ciddi bir millî refleks gösterdi. Türkiye'yle benzer bir kaderi Türk milliyetçilerinin partisi MHP de yaşadı. Ülkemiz üzerindeki hesaplarla MHP'nin ele geçirilmesi girişimleri arasındaki paralellik deşifre oldu. Milliyetçi Ülkücü Hareket vesayet odaklarının hem MHP hem de Türkiye üzerindeki hesaplarını bozacak cesareti ve feraseti gösterdi. Türkiye darbe, terör ve hatalı politikalarla sürüklendiği uçurumun kenarından dönerken, değişen şartlara uyum sağlayabilecek kadrosunu, insan gücünü ve kendi yönetim sistemini hazır hâle getirmek zorunluluğu doğdu. Yaşanmışlıkların ışığında devletin yeniden organize edilmesi ve son derece yakınımıza kadar gelmiş tehditlere karşı hazırlıklı hâle getirilmesi bir zarureti, MHP'nin inisiyatifiyle karşılık buldu. İşte bugün Türkiye'de MHP’nin öncülüğünde devlet organizasyonunun yaşadığı tıkanıklıktan kurtulmasını sağlayacak, sorunlara ve tehditlere karşı daha aktif hâle getirecek düzenlemeler yapılmaktadır. Önceki Anayasa girişimleri ya da çözüm süreci gibi bütünüyle yanlış ve zararlı politikalardan ders alınarak bölücülüğe ve federatif başkanlık sistemine tamamen kapıları kapatan bir Anayasa değişikliği yapılmaktadır. Kenan Evren'den daha fazla yetkiye sahip Cumhurbaşkanının bugünkü uygulamalarını engelleyecek ya da denetleyecek hiçbir mekanizma sistemimizde mevcut değildir. Yeni düzenlemelerle sınırsız yetkiler veriliyor iddiasıyla kampanya yürüten hayır cephesine, zaten şu anda sınırsız yetkiler kullanıldığını üstelik hiçbir sorumluluk taşınmadığını hatırlatmak gerekir."