BAHÇELİ: "HAYIR DESEK, İNANINIZ ALAYI BİRDEN EVET DİYE GEZERLERDİ"

“ "...Sizlerin bu kutlu davaya ne hayrınız geçti de aziz milletimizi hayır demeye çağırıyorsunuz." „

05 Temmuz 2017 12:15
Okunma
815
BAHÇELİ: HAYIR DESEK, İNANINIZ ALAYI BİRDEN EVET DİYE GEZERLERDİ

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 15 Temmuz günü suikast girişiminde bulunan timin başındaki Binbaşı Şükrü Seymen'in; mahkemede söylediği "Darbe yaptık, cezam idam bile olsa canım yanmaz." sözlerini hatırlatan Bahçeli,AKP’ye idam cezası ile ilgili de “Hainler idamdan korkmuyor, milletimiz de idam istiyorsa bize düşün TBMM'de düzenlemeyi yapmaktır. AKP top çevirmesin idam konusunda ciddiyse MHP'nin sözü söz buna kayıtsız şartsız destek verecektir." diye çağrıda bulundu.

        Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada referandumdan için evet dediklerini ayrıntılı şekilde dile getirdi.

        Kendilerine "Türk milliyetçisi." diyen zevatın bir platform kurduğunu hatırlatan Bahçeli, şunları kaydetti:

        "Niye evet diyor muşuz? Ne yapacaktık? FETÖ'nün yanında mı duracaktık? Evet derken dünkü sözlerimizle çelişiyor muşuz. Niye çelişelim? PKK'nın, CHP'nin, EMEP'in, ÖDP'nin, TKP'nin, elinde Ülkücü kanı olan Aydınlıkçıların kuyruğuna takılmak asıl çelişki ve çürüme değil midir? Biz evet diyoruz ya, bunlar ille de hayır diyecekler. Hayır desek, inanınız alayı birden evet diye gezerlerdi. Üstelik kurmak için uygun zaman kolladığınız partinizle karşımıza çıkın da hepinizin boy ölçüsünü görelim. Hayır diyorlarmış, sizlerin bu kutlu davaya ne hayrınız geçti de aziz milletimizi hayır demeye çağırıyorsunuz."