PROF. DR. KESER: KOLEKSİYON 50 YILLIK BİR EMEĞİN ÜRÜNÜ

“ Başkent'te Açılan "Kıbrıs Türk Posta Tarihi” Sergisi Büyük İlgi Gördü „

03 Temmuz 2017 17:55
Okunma
876
PROF. DR. KESER: KOLEKSİYON 50 YILLIK BİR EMEĞİN ÜRÜNÜ

        Sergi, 1974 yılına kadar geçen süreçte Kıbrıslı Türklerin dününün konu edildiği toplam 8 pano, 128 föy ve yaklaşık 300 civarında malzemeden oluşuyor.

        Serginin açılışına PTT Genel Müdürlüğü ve KKTC Büyükelçiliği yetkilileri yanında Kıbrıs Türk Kültür Derneği, KIBATEK (Kıbrıs-Balkanlar-Avrasya Türk Edebiyatı Kurumu) başta olmak üzere çeşitli sivil toplum örgütlerinin yönetici ve üyeleri, Ankara’da bulunan çeşitli üniversite ve ortaöğretim kurumlarının yetkili ve öğrencileri, KKTC ve Türkiye’den yazılı ve görsel basın temsilcileri, Kazakistan, Azerbaycan,Bosna-Hersek’ten ziyaretçilerle Ankaralılar katıldı.

        Açılışta konuşan KAÜ Siyasal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ulvi Keser, PTT Pul Müzesi yetkililerine teşekkür ederek, Kıbrıs Türk Posta Tarihi koleksiyonun Kıbrıs Türklerinin özellikle 1974 yılına kadar neler yaşadıklarını ortaya koymak bağlamında son derece önemli olduğunu belirtti. 1920’lerden çeşitli telgraflarda da Kıbrıs Türklerinin Latin harflerini kullanmaya başlamalarının da ayrıca kayda değer olduğunu vurgulan Keser,açılışa katılan devlet ve özel kurum ve kuruluşların temsilcilerine şükranlarını iletti.