“GECİKMEK, HİÇ GİDEMEMEKTEN İYİDİR”

“ MHP ANKARA İL BAŞKANLIĞI “TRAFİK ÇALIŞTAYI” DÜZENLEDİ „

03 Temmuz 2017 17:45
Okunma
754
“GECİKMEK, HİÇ GİDEMEMEKTEN İYİDİR”

        Trafik Çalıştayı’nda ortaya çıkan trafik problemlerini bir basın bildirisi ile açıklayan Çetinkaya şunları söyledi:

 “Ankara İl Başkanlığımızın sosyal sorumluluk projelerinden bir tanesini daha gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Geçtiğimiz günlerde İzmir Adliyesinde alçakça şehit edilen Trafik Polisimiz Fethi Sekin adına bir haftalık trafik etkinliği düzenledik. Bu etkinliğimizde trafik gerçeğini sadece Ankara bazında değil Türkiye genelinde ele aldık. Trafik gerçeğinin ne kadar büyük sorun olduğunun ayrıntılarını 7 günlük bir programla gündeme taşımak istedik. Trafik bir kere soyut bir konu değildir. Trafiğin yerel, siyasi, ekonomik ve ulaşım boyutları bulunmaktadır. Bu konular o kadar çetrefil sorunlar yumağı haline gelmiştir ki,bunları Milliyetçi Hareket Partisi Ankara İl Başkanlığı olarak gündeme getirme ihtiyacını hissettik.  Ankara İl Başkanlığımız çatısı altında Türk milliyetçileri yaşadığı şehirde, yaşadığı ülkede aziz milletinin ve hemşerilerinin her sorununa vakıftır. Bunu da her platformda dile getirmekle sorumludur. Bu kadar yoğun ve hayati gündemler içinde boğulurken trafik gerçeğini de dikkate sunuyor, bir sorumluğu yerine getirmeye çalışıyoruz. MHP Ankara teşkilatı olarak yanlış gördüğümüz, eğri bulduğumuz, hatalı olduğuna inandığımız her şeyi kamuoyuyla paylaşıyoruz, paylaşmaya da devam edeceğiz.


Trafikle ilgili Avrupa’da çok ağır kuralların olduğuna dikkat çeken Çetinkaya, sonuç bildirgesi ile ilgili şunları aktardı:

“Nüfusla orantılı araç sayıları bizden çok ama kaza sayısı onlarda az. Sebebi, kural ihlallerinde büyük cezalar var. Trafik çok önemseniyor. Maalesef ülkemizde önlemler caydırıcı değil. Devlet olarak acil olarak trafik sorunlarının önüne geçebilmek adına caydırıcı kanunların çıkarılması gerekiyor. Ayrıca insanlarımızın özellikle de çocuklarımızdan başlayarak bu konuda önemli eğitimlerin verilmesi, hayatının her alanında bilinçlendirilmesi gerektiği inancındayız. Bir de sorumluluğu her daim devletten beklemek yerine vatandaş olarak da sorumluluğumuzu bilmemiz gerekiyor.