BAHÇELİ: BAZI ÜLKELER TÜRKİYE'NİN SİSTEM DEĞİŞTİRMESİNDEN ÜRKTÜ

“ "İnanıyorum ki, Türkiye’de yapılacak sistem değişikliği Avrupa’nın demokratikleşmesinde teşvik edici rol oynayacak, ilham verecektir." „

03 Temmuz 2017 15:50
Okunma
712
BAHÇELİ: BAZI ÜLKELER TÜRKİYENİN SİSTEM DEĞİŞTİRMESİNDEN ÜRKTÜ

        Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hollanda ile yaşanan diplomatik krizi değerlendirirken, "Bazı ülkeler Türkiye'nin sistem değiştirmesinden ürktü.  Avrupa ülkelerini korku saldı." dedi.

       
 "Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi ile değişecek oyan rejim olmayıp hükûmet sistemidir. Yeni sistem inşasının demokratik yollarla sağlanacak olması da büyük kazançtır. Ülke ve dünya gündemi Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi’ ne kilitlenmiş, tartışmalar keskinleşmiş, tahrik ve tahripkar bakışlar kamçılanmıştır. İbn-i Sina boşuna söylememiş; 'Hiç kimse görmek istemeyen kadar kör değildir.' Şu sıralar bakan ama görmeyenlerin sayısı ne çoktur! Türk milleti meşru ve egemen iradesiyle hükûmet etme sistemini değiştirecektir. Peki Avrupa niye kaynamakta, niye kayış atmaktadır? Hadi CHP, HDP, FETÖ, PKK, PYD-YPG, DHKP-C, eli kanlı aydınlıkçılar itiraz ediyor da, Avrupa ülkelerine ne oluyor, onlar niye hopluyor? İnanıyorum ki, Türkiye’de yapılacak sistem değişikliği Avrupa’nın demokratikleşmesinde teşvik edici rol oynayacak, ilham verecektir. "