TÜGİAD BAŞKANI YÜCELEN: KERKÜK’ÜN 1974 KIBRIS’INDAN FARKI YOK

“ Büyük Türk milleti,hükûmetimizin ve parlamentomuzun atacağı tüm adımların arkasında yumruk gibi kenetlenecektir.” „

03 Temmuz 2017 15:41
Okunma
776
TÜGİAD BAŞKANI YÜCELEN: KERKÜKÜN 1974 KIBRISINDAN FARKI YOK

        Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Ali Yücelen, Kerkük valisinin Arapça’ nın yanında Kürtçe kullanılması kararının ardından Irak bayrağının yanına Bölgesel Kürt Yönetimi Kürt bayrağının çekilmesine sert tepki gösterdi. 

        Bu olaya Türkiye’nin de kararlı bir şekilde tepki göstermesini isteyen Yücelen, ”Türkler’ in yaşadığı her coğrafya bizim için 1974’ teki Kıbrıs’tan farksızdır. Oradaki Türklere ve haklarına sahip çıkmak zorundayız.” dedi.

Yücelen, Bölgesel Kürt Yönetimi’ nin hem merkezi Irak yönetimine hem de bölgede yaşayan Türkmenlerin haklarına karşı ciddi bir saldırıda bulunduğunu belirterek,  bu konuda net ve kararlı bir tutum izlenmesini istedi.

        Irak’taki iç çekişmelerin merkezî hükûmeti zayıflattığını ve bunun da bazılarına fîîli durum yaratmak için fırsat olduğunu ifade eden Yücelen, şunları ifade etti:

“Attıkları hiçbir adım tesadüfi değil. Burada resmen Kerkük işgalinin, ilhak ile sonuçlandığı duyuruluyor. Yaşananlar, son dönemde yaşanan göçü ve karışıklığı fırsat bilerek, bölge petrolü ile ilgili emellerinden dolayı, el koydukları Kerkük’ün işgal edilmesi anlamına gelmektedir.Bu olay Irak’ın toprak bütünlüğünün Türkiye ve bölge için ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Bölgedeki Türkmenler bu gelişmeye karşı haklı bir mücadeleye başlamışlardır. Türkiye, bu mücadeleye duyarsız kalamaz. Kerkük’te bugün yaşananların 1974 Kıbrıs’ından farkı yoktur. Türklerin yaşadığı her coğrafya bizim için 1974’teki Kıbrıs’tan farksızdır. Oradaki Türklere ve haklarına sahip çıkmak zorundayız. Yoksa bunun vebali çok ağır olacaktır.Türkiye, bölgeyi kana boğmak isteyen grup ve aşiretlere karşı gerekeni yapmak zorundadır. Türkiye’nin bulunduğu coğrafya zorlu bir coğrafyadır. Fırsatlarla dolu olduğu için kaçınılmaz riskler de iyi yönetilmek ve büyümeden yok edilmek zorundadır. Büyük Türk milleti, bu anlamda, hükûmetimizin ve parlamentomuzun atacağı tüm adımların arkasında yumruk gibi kenetlenecektir.”