USTA: MHP, TSK'NİN HEM DESTEKÇİSİ HEM DE DUACISIDIR

“ MHP, TSK'NİN HEM DESTEKÇİSİ HEM DE DUACISIDIR „

03 Temmuz 2017 15:29
Okunma
698
USTA: MHP, TSKNİN HEM DESTEKÇİSİ HEM DE DUACISIDIR

        Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan vekili Erhan Usta, "ABD'nin FETÖ'ye menzil açması, IŞİD'i el altından kışkırtması, YPG'ye silah dağıtması, Kandil'e zırh olması, teröristleri silahlandırıp eğitim vermesi ülkemiz aleyhine risk ve tehditleri ortaya çıkarmıştır." dedi.

Usta, TBMM'de MHP Grubu adına yaptığı konuşmada,Türkiye'nin, bölücü, yıkıcı, ayırıcı ve aynı zamanda silah ve şiddete sırtını yaslamış her türlü terör ve cinayet örgütünün hedefinde olduğunu belirtti.

Ülkenin, 2016 yılında gerçekleştirilen terör eylemleri ile kan gölüne döndüğünü anlatan Usta, şöyle konuştu:  "2016 yılında toplam şehit sayımız, 839'dur. 2 bin 105 askerimiz, bin 564 polisimiz, 74 korucumuz ve 4 bin 277 vatandaşımız yaralanmıştır."

Usta, özellikle Türkiye'nin merkezini oluşturduğu yakın coğrafyada kara bulutların dolaştığını, Irak'taki mezhep ve etnik merkezli istikrarsızlığın hızla tırmandığını, Suriye'nin fiilen parçalandığını vurgulayarak, şunları ifade etti:

"ABD'nin FETÖ'ye menzil açması, IŞİD'i elaltından kışkırtması, YPG'ye silah dağıtması, Kandil'e zırh olması,teröristleri silahlandırıp eğitim vermesi ülkemiz aleyhine risk ve tehditleri ortaya çıkarmıştır. Ülkemiz 2016 yılında ateş çemberine düşürülmüştür. Vatan topraklarımıza teröristler nasıl yuvalanmış, hangi ilişki ağlarından beslenmiş, arkalarına kim ya da kimleri almışlardır? Tüm bu risklerin asgariye indirilmesi önemlidir. Burada sorumluluk da hükûmete aittir. Tüm bunlar bir yıkım tablosudur. Türkiye hangi ara bu tuzağa düştü? Türkiye'nin başına eş zamanlı mussallat olan PKK, PYD, YPG, FETÖ- IŞİD ve DHKP/C gibi terör örgütlerinin gövdeleri aynı, yalnızca dalları farklıdır. Vatanımıza ve vatandaşlarımıza yapılan her türlü saldırıya gereken cevabın verilmesi, sınırımızın ve bölgedeki halkın güvenliğinin sağlanması, ve kontrol altına alınması adına gerçekleştirilen Fırat Kalkanı operasyonu çok önemlidir. 2017 yılında da terör örgütlerine yönelik operasyonlar devam ettirilmelidir. Fırat Kalkanı Operasyonu da sadece Suriye ile sınırlı kalmamalıdır. Vatanımıza karşı nereden tehdit geliyorsa, terörü ve teröristi yok edinceye kadar devam etmelidir. MHP sonuna kadar devletinin, sınır içinde ve sınır ötesinde kahramanca mücadele veren Türk Silahlı Kuvvetlerinin hem destekçisi hem de duacısıdır."