ALPER TUNGA UYTUN’UN ŞAHSINDA TÜM ÜLKÜCÜ ŞEHİTLERİMİZİN AZİZ HATIRASINA

“ Türk milleti Ülkücü evlatlarının elinde yükselecektir. „

03 Temmuz 2017 14:50
Okunma
812
ALPER TUNGA UYTUNUN ŞAHSINDA TÜM ÜLKÜCÜ ŞEHİTLERİMİZİN AZİZ HATIRASINA

Türk milliyetçiliği davası şüphesiz Türk milletini ve onun millî manevi değerlerini sevmekle başlar. Binlerce yıllık tarihimizin içinden süzülüp gelen, ay yıldızlı al bayrağımızın dalgalandığı her yeri vatan sayan, vatanı ve istiklali için bir gül bahçesine girer gibi şehadet mertebesine ulaşan nesillerin davasıdır Ülkücülük.

          Millet için, vatan için, devlet için, bayrak için, ezan-ı muhammediye için velhasılı kendisini var eden bütün değerler için gözünü kırpmadan kara toprağa girenlerin davasıdır Ülkücülük.

          Adı gibi hem “alp” hem de “er”idi şehidimiz. Âdeta adını aldığı destanımızın kahramanı oldu.  Destan şairimiz Amcası Göktürk Mehmet Uytun Bey’in destanlarından bir kahraman oldu. O ve o ’nun gibi ülkü devlerinin şehadetleri, Türk milletinin hayatiyeti oldu. Olmaya da devam ediyor.

        Bir millet, kendisi için can veren, kan veren evlatları varsa yaşar. Türk milleti, dün olduğu gibi bugün de kendisi için ölmeyi bilen evlatlarının elinde, Ülkücülerin elinde ilelebet yaşayacak, bayrağına, vatanına ve ezanına uzanan elleri daima kıracaktır. Türk milleti Ülkücü evlatlarının elinde yükselecektir.