ERSOY: DEVLETİN GÖREVİ VATANDAŞINI KORUMAK VE BİLGİLENDİRMEKTİR.

“ 'Kanmasınlar, almasınlar' deyip geçemeyiz, devletin görevi vatandaşını korumak ve bilgilendirmektir." „

01 Temmuz 2017 12:49
Okunma
862
ERSOY: DEVLETİN GÖREVİ VATANDAŞINI KORUMAK VE BİLGİLENDİRMEKTİR.

        Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi ve Osmaniye Milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in cevaplaması istemiyle televizyon ve İnternet sitelerinde pazarlanan ürünler ile ilgili yazılı soru önergesi verdi.

Önergesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Ersoy, milletin birçok farklı şekillerde istismar edildiğini belirterek, "Vatandaşımız maddi kaybının yanında sağlığını da tehlikeye atmaktadır, bu duruma 'Kanmasınlar,almasınlar' deyip geçemeyiz, devletin görevi vatandaşını korumak ve bilgilendirmektir." dedi.

    Gelişen teknolojiye bağlı olarak iletişim kanallarının farklılaşıp yaygınlaştığını, hemen her eve televizyondan sonra internetin de girdiğini kaydeden Ersoy, "Bu yaygın kullanım birçok faydayı sağlarken diğer yandan da birçok olumsuzluğu beraberinde getirmektedir. Son yıllarda artan televizyon kanallarının yoğun reklam uygulaması nedeniyle RTÜK'ün devreye girdiği bilinirken, sadece reklam ve pazarlama amaçlı kurulan televizyon kanalları milletimizin hem sağlığı oynamakta hem de maddi açıdan zarar vermektedir."diye konuştu.

      Sadece reklam ve pazarlama amaçlı kurulduğu yayınlarından belli olan bu televizyon kanallarının denetiminin mutlaka titizlikle yapılmasını isteyen Ersoy, satılan ürünün ve satış tekniklerinin şaşkınlık yaratacak kadar çeşitli olduğunu, birçoğunun da insanları kandırma amacı güttüğünü söyledi.