AKÇAY: MHP BÜYÜK ÇOĞUNLUKLA "EVET" DİYECEK

“ Akçay, "Tahminimce MHP milletvekilleri büyük çoğunlukla bu anayasa teklif görüşmelerinde 'Evet.' diyeceklerdir." dedi. „

01 Temmuz 2017 09:48
Okunma
757
AKÇAY: MHP BÜYÜK ÇOĞUNLUKLA EVET DİYECEK

        Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Erkan Akçay, milletvekillerinin parti grubu kararı alınmadığı için özgür iradeleri ile karar vereceklerini belirtti.

        TBMM'de gazetecilerin sorularını cevaplayan Akçay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin görüşünü nasıl ifade ettiyse milletvekili arkadaşlarının da görüşlerini özgürce açıklayabildiklerini vurguladı.

        Akçay, "Tahminimce MHP milletvekilleri büyük çoğunlukla bu anayasa teklif görüşmelerinde 'Evet.' diyeceklerdir." dedi.

        "Toplum hiç de hak etmediği şekilde CHP tarafından bir gerilime sürüklenmektedir." ifadesine yer veren Akçay, bu safahatın suhuletle gerçekleşmesi için MHP olarak ellerinden gelen gayreti göstereceklerini bildirdi.

        Akçay, şöyle konuştu: "Rejim değişikliği iddiaları tamamen safsatadan ibarettir. Toplumu yanlış bilgilendirmekten, gerek siyasi gerek sosyal gerilimleri ajite etmekten CHP vazgeçmelidir. Ana muhalefet partisi CHP inisiyatif almaktan ve görüşlerini bu değişiklik teklifine dâhil ettirmekten peşinen kaçındı, büyük hata yaptı. Halkı yanlış bilgilendirmek suretiyle eleştirilerini yapıyorlar. Eleştirebilirler ancak 'rejim değişikliği', 'Diktatörlük gelecek.' gibi safsatalardan vazgeçilmesi gerekir.Toplum hiç de hak etmediği şekilde CHP tarafından bir gerilime sürüklenmektedir. Türkiye'de ne kadar bölücü unsurlar varsa hepsi de ittifak hâlinde. FETÖ'cüsü, PKK'lısı vesair hepsi de bu koalisyona dâhil olmuşlardır."