BÖLÜCÜ TERÖRE KARŞI ÜNİVERSİTELİ ÜLKÜCÜLER TEK YÜREK OLDU

“ Başkentteki Üniversitelerde Okuyan Ülkücü Öğrenciler Terörü Protesto Etti „

25 Şubat 2017 11:50
Okunma
949
BÖLÜCÜ TERÖRE KARŞI ÜNİVERSİTELİ ÜLKÜCÜLER TEK YÜREK OLDU

   Başkentteki üniversitelerde okuyan Ülkücüler, teröre karşı kitlesel protesto gösterilerinde bulundu. Ülkücü öğrenciler, Ankara Üniversitesinin Cebeci Kampüsü'nde de ilk kez büyük bir protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Bu arada Hacettepe Üniversitesinde Ülkücü bir öğrenciye"Üniversitemizde PKK İstemiyoruz, Apo’nun p..... Yıldıramaz bizleri.” diye slogan attığı için verilen disiplin cezası, başkent üniversitelerinde okuyan tüm Ülkücü öğrencilerin tepkisine sebep oldu.

ODTÜ Yerleşkesi ana girişinde bulunan Bilim Ağacı önünde,ellerinde Türk bayrakları ile toplanan Ülkücü öğrenciler, "Şehitler ölmez vatan bölünmez!", "Bu millet sizinle gurur duyuyor!" şeklinde sloganlar atıp PKK'nın İstanbul'daki bombalı saldırısını protesto etti. Grupadına yapılan açıklamada, hain terör saldırısında milletini korumak için kendi canlarını bombalara kahramanca siper eden şehit polisler rahmetle anılarak,"Bizler ODTÜ'lü öğrenciler devletimizin milletimizle bütünleştiği noktadayız. Küresel güçler ve bölgedeki oyunlarını kurguladıkları maşalar tarafından ülkemize yapılan sistematik saldırılar, bizi birlik ve beraberliğimizden koparamayacaktır. ODTÜ'lü öğrenciler terör sevici değildir,devlet düşmanı değildir. ODTÜ'lü öğrenciler emperyalist güçlerin oyunlarına gelecek kadar gaflet ve hıyanet içerisinde asla olmayacaktır." denildi.

Açıklamada, ODTÜ'lü öğrencilerin polise ve askere yapılan tüm saldırıları şiddetle kınadığı, millet ve devletle aynı safta yer aldıkları vurgulandı. Daha sonra üniversite girişinde görev yapan polislere karanfiller dağıtıp başsağlığı dileğinde bulunan öğrenciler, İstiklal Marşı'nı okuyup dağıldı.

Ülkücü öğrenciler, Ankara Üniversitesinin Cebeci Kampüsü'nde de büyük bir protesto gösterisi gerçekleştirdi. Binlerce Ülkücü öğrencinin katıldığı ve çevredeki vatandaşların da alkışlarla destek verdiği protesto yürüyüşü daha sonra yapılan konuşmaların ardından olaysız sona erdi. Protesto gösterisi sebebiyle polis Cebeci bölgesinde yoğun güvenlik önlemi aldı.

Öte yandan Hacettepe Üniversitesinde Ülkücü bir öğrenciye"Üniversitemizde PKK İstemiyoruz, Apo’nun p..... Yıldıramaz bizleri!” diye slogan attığı için verilen disiplin cezası başkent üniversitelerinde okuyan tüm Ülkücü öğrencilerin tepkisine sebep oldu. Ülkücü öğrenciler adına yapılan açıklamada, Rektör Prof. Dr. A. Haluk Özen'in imzasını taşıyan karar sert dille eleştirildi.

Murat Bardakçı'dan Rektör Özen’e Sert Eleştiri

Öte yandan Hacettepe Üniversitesinde Ülkücü bir öğrenciye"Üniversitemizde PKK İstemiyoruz, Apo’nun p..... Yıldıramaz bizleri!” diye slogan attığı için verilen disiplin cezası başkent üniversitelerinde okuyan tüm Ülkücü öğrencilerin tepkisine sebep oldu. Ülkücü öğrenciler adına yapılan açıklamada, Rektör Prof. Dr. A. Haluk Özen'in imzasını taşıyan karara tepki gösterildi.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü imzasıyla"Üniversitemizde PKK istemiyoruz, Apo’nun p..... Yıldıramaz bizleri!” diye slogan attığı için Ülkücü bir öğrenciye verilen disiplin cezasını, ünlü Tarihçi Yazar Murat Bardakçı da bir makalesinde sert dile eleştirdi.