ÇANKAYA’DA TERÖR ZİRVESİ

25 Şubat 2017 11:44
Okunma
880
ÇANKAYADA TERÖR ZİRVESİ

Başbakan Binali Yıldırım, son dönemde özellikle de aralık ayı içerisinde arka arkaya meydana gelen terör saldırılarını görüşmek üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye bir davet gönderdi.

Yıldırım, davete icabet edeceklerini belirten muhalefet liderleriyle 14 Aralık Çarşamba günü saat 10:30'da Çankaya Köşkü'n de bir arayageldi. Yaklaşık 2 buçuk saat süren zirve sonunda ortak açıklama yapan 3 liderde terörle mücadele konusunda ortak tavrın önemine dikkat çekti. Her üç lider bir ilke imza atarak kameraların karşısında ortak açıklama yaptı.

Yıldırım, şunları kaydetti: “Düşüncelerimiz farklı olabilir ama terörle mücadele konusunda kararlılık gerek CHP’de  gerek MHP’de gerek AKP’de devam etmektedir ve bu konuda yapılacak her türlü çalışmada, alınacak her türlü kararda sayın genel başkanlar gerekli katkıyı vereceklerini ifade etmişlerdir. Ülkemizi hem doğu ve güneydoğuda hem de güney sınırlarımızda devam eden terörle mücadele faaliyeti bir beka sorunudur. İçeride ve dışarıda kim ne söylerse söylesin bizim açımızdan anlamı yoktur. Anlamı olan Türkiye’nin birliği, beraberliği, toprak bütünlüğünün devam etmesi ve kardeşliğimizin zarar görmemesidir. Yapılan çalışmalar hakkında gerek Suriye ve Irak’ta gerek ülke içinde sayın genel başkanlarla paylaşma fırsatımız oldu.”

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Terör konusunda bütün siyasal partilerin ortak tavır takınması, teröre karşı hep birlikte mücadele etmemiz konusunda bir uzlaşmamız oldu. Terör bir insanlık suçudur, teröre karşı 80 milyonun ortak tavır alması gerekmektedir. Türkiye süratle terörü bitirmelidir. Terör bir ortak sorundur ve ortak mücadele etmemiz gerekir. Bu mücadeleye kim önayak oluyorsa her türlü desteği vermek durumundayız.”

Bahçeli, şöyle dedi: “Terörle mücadeleyi değerlendirmek amacıyla yapılmış olan toplantı milletimizin beklentilerine cevap verecek bir olgunluk içerisinde gerçekleşmiştir. Siyasi partiler kesin bir acımasızlıkla mücadele edilmesini talep etmektedir. Sayın Genel Başkana ve Başbakan’a teşekkürlerimi sunuyorum.”