2016 ACI, GÖZYAŞI VE TERÖR YILI OLDU

“ MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin terörle mücadeleye verdiği siyasi destek toplumda büyük bir moral güce dönüştü. Bahçeli, “Terörün panzehiri mill „

25 Şubat 2017 11:29
Okunma
874
2016 ACI, GÖZYAŞI VE TERÖR YILI OLDU

Geride bıraktığımız 2016; acı, gözyaşı ve terör yılı oldu. Türkiye’de önemli olaylara ve gelişmelere sahne olan 2016 yılı, resmen “korku tüneli” gibi geçti. Güneydoğuda bölücü terör örgütü PKK’ya karşı verilen mücadelede sebebiyle şehit olan asker ve polislerin acısı yürekleri yakarken, özellikle FETÖ’nün 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin yanı sıra PKK ve IŞİD’in arka arkaya yaptıkları katliamlar,2016 yılında Türk milletini acı ve gözyaşına boğdu. Gerek FETÖ’nün darbe girişimi gerekse İstanbul’da, Kayseri’de, Ankara’da meydana gelen kanlı terör olayları vatandaşlarda ciddi bir travmaya sebep oldu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin terörle mücadeleye verdiği siyasi destek toplumda büyük bir moral güce dönüştü. “Terörün panzehiri millî birlik ve kucaklaşmadır. Acımasız mücadele devreye alınmalıdır.” diyen Bahçeli, alınan her önlemle ilgili siyasi iktidara destek vereceklerini belirtti.

Türkiye’nin beka ve birliğine yönelmiş ağır tehditlerin yok edilmesi ve odağında imhasının muhakkak sağlanması gerektiğini vurgulayan Bahçeli, “Bomba yüklü araçları, bedenlerine bomba sarmış alçakları,milletimizin üzerine gönderen iç ve dış mihraklarla çok etnik çok çetin ve acımasız bir mücadele süratle devreye alınmalıdır. Gerek vatan topraklarında gerekse de sınır ötesinde, terörün ürediği kaynakları tamamen kurutmak amacıyla olağanüstü bir irade ve kararlılık sergilenmelidir. Karşımıza kim çıkarsa çıksın tesirsiz hâle getirmek şarttır.” dedi.

IŞİD, Sultan Ahmet Meydanı’nı Kana Buladı

2016 yılının ilk ayında kötü haberler art arda geldi. 12O cak’ta, Sultanahmet Meydanı’nda, IŞİD militanının üzerindeki bombayı infilak ettirmesi sonucu, saldırgan dâhil toplam 13 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi yaralandı.

PKK’dan Ankara’daAskeri Araca Bombalı Saldırı

17 Şubat 2016’da Türkiye’nin kalbi Ankara’da, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait askerî servis aracının geçişi sırasında PKK terör örgütü tarafından gerçekleştirilen canlı bombalı araç saldırısında 29 kişi hayatını kaybetti, 61 kişi yaralandı.

PKK’dan İki Ay Sonra Ankara’da İkinci Katliam

2016 yılının Mart ayı Türkiye ve dünyadaki terör saldırılarıyla geçti. 13 Mart 2016’da Ankara Güven park’ta bölücü terör örgütü tarafından yapılan bombalı saldırıda ikisi saldırgan olmak üzere 38 kişi hayatını kaybetti, 125 kişi yaralandı.

FETÖ’cü Hainlerden 15 Temmuz Darbe Girişimi

Türkiye, 15 Temmuz gecesi, alçak darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. Ordu içindeki FETÖ’cü cuntanın planladığı darbe girişimine millî iradeden ağır bir tokat geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sokağa çıkın çağrısıyla halk meydanlara indi ve cuntacılara demokrasi dersi verdi. FETÖ’nün kanlı darbe girişi sonrasında 55'i Ankara, 5'i İstanbul, 2'si Muğla'da olmak üzere 62 polis, 4'ü Ankara, biri İstanbul'da 5 asker, 78'i Ankara, 94'ü İstanbul, 1'i Malatya'da 173'ü sivil toplam 240 kişi şehit olurken,  toplam bin 535 kişi de yaralandı.

Terör Çirkin Yüzünü Aralık’ta da Gösterdi

Terör çirkin ve korkunç yüzünü, yılın son ayında bir kez daha gösterdi. Beşiktaş- Bursa spor maçından bir saat sonra, Vodafone Arena Stadı önünde 10 Aralık günü arka arkaya bombalı saldırılar düzenlendi. Daha sonra PKK terör örgütü tarafından üstlenilen çifte terör saldırısında 45 kişi hayatını kaybetti, 155 kişi de yaralanırken, Türkiye’de bir günlük ulusal yas ilan edildi.