ÜLKÜ OCAKLARI GENEL BAŞKANI OLCAY KILAVUZ: “RUSLAR HALEP’İ HAYALET ŞEHRE DÖNDÜRDÜ”

“ Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, "Ümran bebekleri katleden, Elif'lerimizi ata topraklarından göç etmek zorunda bıraka „

24 Şubat 2017 15:19
Okunma
924
ÜLKÜ OCAKLARI GENEL BAŞKANI OLCAY KILAVUZ:  “RUSLAR HALEPİ HAYALET ŞEHRE DÖNDÜRDÜ”

Suriye'de diktatör rejim ile muhalifler arasında yaşanan çatışmalar her gün biraz daha şiddetlendiğine dikkat çeken Kılavuz,  Rusya'nın ve İran'ında desteğini alan Esad rejiminin, her gün yeni bir katliama imza attığını bildirdi.

Genel Başkan Olcay Kılavuz, Halep'te yaşanan katliamla ilgili yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti:

“Muhaliflerin merkezlerinden ve Suriye Türkmenlerinin kültürel başkenti olan Halep, bu katliamlara en fazla tanıklık eden yerleşim yerlerinin başında geliyor. Rusların hava saldırıları ile hayalet şehre dönen şehirde,İran milisleri ve rejim askerleri ise ilerleyişini sürdürüyor. Dört ayı aşkın bir süredir kuşatma altında olan Halep’teki zulme karşı, şehrin demografik yapısının değiştirilmesi konusunda hem fikir olan sözde medeni dünya tepkisiz kalmaya devam ediyor. İnsan hakları savunucuları sükûtlarını devam ettirirken,nice canımız toprağa düşüyor. Kuşatma sebebiyle; erzak, su ve sağlık sorunlarının had safhaya ulaşırken, insanlar kadın, çocuk, yaşlı demek sizin açlık ile imtihan edilmeye, Rus uçaklarının bombardımanı altında can vermeye terk ediliyor.

Ümran bebekleri katleden, Eliflerimizi ata topraklarından göç etmek zorunda bırakan, bu cani saldırıların hedefinde yine vatanlarını savunan Türkmen soydaşlarımız var. Katil Rus uçakları, 26 Kasım’da gece saatlerinde Türkmen birlikleri olan Muntasır Billah Tugayı ve Fatih Sultan Mehmet Tugaylarının karargâhlarını hedef aldı. Soydaşlarımızla yaptığımız görüşmede, sadece karargâhlarına yapılan bombardıman sonucu Muntasır Billah Tugayının 14, Fatih Sultan Mehmet Tugayının ise 2 şehit verdiği belirtildi. Şehrin doğu kesimi, zulmün pençesi altına girerken, yine bedelini Türkmenler ödedi.”

Basın açıklamasında, “Ülkü Ocakları olarak, yaşanan gelişmeleri yakinen takip etmeye ve emperyalist dünya düzenine karşı Halep’in haykıran sesi olmaya devam edeceğiz.” ifadesine yer veren Kılavuz,  şöyle devam etti:

“Ne Halep’ten ne de uğruna binlerce şehit verdiğimiz ve bedel ödemeye devam ettiğimiz vatanımızın bir karışından vazgeçmeyeceğiz. Bu vesile ile başta Türkmen karargâhlarına yapılan menfur saldırılar sonucu şehit düşen soydaşlarımız ve Fırat Kalkanı Operasyonu’n da şehadete varan askerlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve büyük Türk milletine sabırlar diliyorum.  İnanıyorum ki,vatanları ve namusları için canlarını veren soydaşlarımız şehit, onların mücadelesini kaldıkları yerden devam ettirenler ise gazidir. Hakk olan elbet batıla karşı galip gelecek ve Türk varlığına karşı soykırım uygulayanlardan bu vahşetin hesabı sorulacaktır. Zafer her zaman, Allah’a inananlarındır!”