DEVLET BAHÇELİ'DEN İBADİ'YE SERT YANIT

“ MHP Lideri Devlet Bahçeli, Irak Başbakanı İbadi'nin Türk Askerlerine "İşgalci" Demesini Sert Dille Eleştirdi „

23 Şubat 2017 13:38
Okunma
905
DEVLET BAHÇELİDEN İBADİYE SERT YANIT

Partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, ay sonuna kadar DAEŞ'in elinde bulunan Musul'a yönelik düzenlenmesi beklenen operasyonla ilgili Türkiye ile Irak arasında meydana gelen Başika Kampı krizine değindi:

Irak'ın Türkiye'ye Atarlanması Her Şeyi Özetlemektedir

"Bugünlerde Türk askerine ahlaksızca işgalci suçlaması getirip,toprakları terör yuvası olan Irak'a bakınız. Musul'u IŞİD'e bırakıp kaçan Irak'ın Türkiye'ye atarlanması her şeyi özetlemektedir. Suriye ve diğer İslam ülkelerinin perişanlıklarını söylemeye bile gerek yoktur."

Bahçeli, şunları söyledi:

"Türkiye'nin karşısında mevzilenmiş husumet cephesi tüm imkânlarıyla kin kusmaktadır. Yıkılmamızı gözleyenler faaldir. Türkiye'nin yanıp kül olmasını hedefleyenler hiç olmadığı kadar dinç ve dirençlidir. Bu belayı defetmeden Türkiye'ye huzur yoktur.”

Yok Olmamızı İsteyenler Faaliyetlerine Hız Verdi

“Yok olmamızı isteyenler faaliyetlerine hız verdiler. Terör Türkiye'nin bir numaralı meselesidir. Mağdurların yürek atışı her dönemde yankı bulmuştur. İstisnalar olsa da tarihin her döneminde makam uğruna yaşadıkları dönemleri karanlığa gömen kişiler ortaya çıkmıştır. Şurası tartışmasızdır ki, Kerbela'da akan ehlibeyt kanı hâlâ yürek yaralayıcıdır.”

Yeni Kavga Malzemesi Yapmak Kimseye Bir Şey Kazandırmayacaktır

“Geçmişin travmalarını günümüze taşıyıp yeni bir kavga malzemesi yapmak kimseye bir şey kazandırmayacaktır. Önemli olan dünden ders çıkarmaktır. Yezitler her dönemde olmuştur. Mutlaka ki kendisine uşak bulacak, tertemiz vicdanlara kastedecek düşmanları İslam’ın başına düşman edecektir. Mesele Yezit'i lanetlerken, Hz. Hüseyin'i anlayabilmektir. Kerbela'yı anlayabilmek için Hz. Hüseyin'i anlayabilmek lazımdır."