MERAL AKŞENER MHP'DEN İHRAÇ EDİLDİ...

20 Şubat 2017 13:49
Okunma
827

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından Pensilvanya tarafından desteklendiği ifade edilen MHP’nin genel başkan adaylarından Meral Akşener, partiden ihraç edildi.

MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Halil Öztürk yaptığı yazılı açıklamada, Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğü'nün 11,79 ve 81. maddeleri uyarınca tedbirli olarak kesin çıkarma cezası ile cezalandırılması istemiyle Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilmiş bulunan Meral Akşener hakkında düzenlenen disiplin soruşturması dosyası münderecatının Merkez Disiplin Kurulunca müzakere edildiğini belirtti.

Öztürk, "Müzakereler sonucunda yapılan gizli oylama ile Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul İli, Üsküdar İlçe Teşkilatı üyesi Meral Akşener'in Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğü'nün 78/4 - (c) , (e) , (g) , (h)ve (i) maddeleri uyarınca parti üyeliğinden 'kesin çıkarma' cezası ile cezalandırılmasına, 08.09.2016 tarihinde oy birliği ile karar verilmiştir.Ayrıca Çağrı Heyeti üyeleri Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç hakkındaki disiplin soruşturması da eksik evrak ikmali sonrasında ileri ki bir tarihte sonuçlandırılacaktır." dedi.

MHP, Meral Akşener ve Çağrı Heyeti'ni tedbirli olarak disipline sevk etti. MHP Tüzüğü’nün 11. maddesinin ihlali gerekçesiyle Meral Akşener, Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç'in, parti üyeliğinden kesin çıkarma cezasının uygulanması talebiyle tedbirli olarak Merkez Disiplin Kuruluna sevklerine karar verildi.

MHP Genel Merkezinden yapılan açıklamada da şöyle denildi:

"Parti üyelik görev ve sorumluluklarını gösteren Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğü’nün 11. maddesinin ihlali sebebiyle, her bir iiçin ayrı ayrı tatbik olunmak üzere aynı sevk maddeleri ile Meral Akşener,Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç hakkında Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğü’nün "Kesin Çıkarma Gerektiren Hâller" başlıklı 78. maddesinin 4. fıkrasının c-e-g-h-i bentleri ve Parti Tüzüğü’nün 81. maddesinin kapsamı ve gereğince kesin çıkarma cezasını gerektiren hâllerin varlığı karşısında parti üyeliğinden kesin çıkarma cezasının uygulanması talebiyle Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Disiplin Kuruluna te Akşener, yaptığı yazılı açıklamada,"Partimizin teşkilatlarını kapatanları, Ülkücü Hareketin değerli mensuplarını partimize sızmakla suçlayan imzasız ihbar mektupları ile gözaltına alınması karşısında el ovuşturanları, Ülkücüler unutmayacaklar. Dolayısıylaşahsımın ihraç edilmesi eylemi nazarımda yok hükmündedir. Meşruluğu tartışmalıbir yönetimin aldığı kararın, Türk milletinin vicdanında bir karşılığı yoktur."

Süreç Nasıl Gelişti?

Akşener diğer muhalif isimler Koray Aydın, Ümit Özdağ ve Sinan Oğan ile birlikte tüzük kongresi düzenlemiş ancak Yargıtay bu kurultayı geçersiz saydı. Bu nedenle seçimli olağanüstü kongreye gidilemedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Akşener’ in Pensilvanya tarafından desteklendiğini ileri sürerek, paralel yapının MHP’yi ele geçirmeye çalıştığını ifade etti.

MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Halil Öztürk, Üsküdar İlçe Teşkilatı üyesi Meral Akşener'in yapılan gizli oylama ile parti üyeliğinden “kesin çıkarma” cezası ile cezalandırılmasına karar verildiğini açıklamıştı.