GENEL MERKEZ: TÜZÜK KURULTAYI YASA DIŞI VE HUKUKSUZDUR

20 Şubat 2017 13:30
Okunma
914

Çağrı Heyetinin topladığı ve MHP Genel Merkezinin “korsan, yasa dışıve hukuksuz” ilan ettiği Tüzük Kurultayı, 19 Haziran 2016 Pazar günü Akyurtilçesindeki Büyük Anadolu Otel'de bir araya geldi.

Bu arada açıklama yapan MHP Genel Merkezi, Büyük Anadolu Oteli'ndegerçekleştirilen MHP Olağanüstü Tüzük Kurultayının “korsan, yasa dışı vehukuksuz” olduğunu bildirdi. Divan başkanlığı seçimlerinde MusavatDervişoğlu'nun 476, adaylıktan çekilen Hasan Hüseyşin Türkoğlu'nun ise 171delegenin imzasını aldığına dikkat çeken Genel Merkez, "Bu durumda imzakullanan toplam delege sayısının 647 olması gerekir." yorumunu yaptı.Genel Merkez, öte yandan, hazirun cetvelinde 495 delegenin imzasının bulunduğunuancak Çağrı Heyetinin delege sayısını 752 olarak açıkladığını, bu nedenlekurultayın hukuksuz olduğunu bildirdi.

Kurultay'ın başlamasıyla birlikte, Divan Başkanı MusavatDervişoğlu, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin konuşmasına geçti. Dervişoğlu,"Devlet Bahçeli'nin salonda bulunmadığı ve görevlendirdiği bir yetkilininde bulunmadığı anlaşılmıştır." dedi.

Ardından, gündemin dördüncü maddesi olan genel başkan veyagörevlendirdiği bir yetkilinin konuşması maddesine vardı. Daha sonra, tüzükdeğişikliği için önerge verildi. Tüzük değişikliğiyle MYK'nin partiden ihraç veteşkilat kapatma yetkilerinin kaldırılması istendi. Ayrıca tüzüğe eklenecekmaddeyle "3 ay içinde hiçbir üye hakkında tedbirli olarak disiplin kararıalınamaz, tedbir kararları hükümsüzdür, her türlü karar organlarınaseçilebilirler." hükmünün getirilmesi talep edildi. Seçimli olağanüstükurultaya kadar 6 kişilik kongre heyetinin görevlendirilmesi, kongre heyetiningenel başkan ve parti yönetimi adına her türlü kararı almaya yetkili olması istendi.Tüzük değişikliği önergesi için komisyon kurulması; bir delegenin karşı oyuyla,oy çokluğuyla kararlaştırıldı.

Seçimli olağanüstü kongrenin, MHP Genel Merkezinin de belirlemişolduğu 10 Temmuz 2016 tarihinde Arena Spor Salonu'nda yapılması kararlaştırıldı.Ayrıca, 80 delegenin imzasıyla, 7 Haziran'dan itibaren verilen disiplincezalarının affedilmesi önergesi kabul edildi. Bu sürecin ardından, tüzükdeğişikliği ile ilgili önergeler, tekrar delegelerin oylarına sunuldu. MHP Tüzüğü’nündeğiştirilip değiştirilmeyeceği delegelere soruldu. MHP Tüzüğü verilenönergeler kapsamında el kaldırılarak yapılan oylama ile değiştirildi.