BAHÇELİ, İFTAR YEMEĞİNDE MUHALİFLERİ SON KEZ UYARDI

20 Şubat 2017 13:22
Okunma
1036
BAHÇELİ, İFTAR YEMEĞİNDE MUHALİFLERİ SON KEZ UYARDI

MHPGenel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Kayseri İl Başkanlığı tarafındandüzenlenen iftar yemeğine katıldı ve iftar sonrasında yaptığı konuşmada da muhaliflerioyuna gelmemeleri konusunda son kez uyardı.

Kürsüye,“Hareketin Lideri Devlet Bahçeli” sloganları arasında gelen Bahçeli, genelbaşkan adaylarına ağır eleştirilerde bulundu. Bahçeli, "Okyanus ötesioyunun başındadır. Biz başkalaşırsak, iktidara gelecekmişiz. Bakmayın sizbunların oyunlarına." dedi.

Konuşmasında,''Başkalarının oyunlarında figüran olmayı tercih edenler, aslında değişe değişeomurgalarını kaybetmişlerdir. Bunların şer maksatları açıktır.'' diyen Bahçeli,şunları söyledi:

''Karşımızdakioyun, şiddetlidir. Parti için demokrasi olsun diyenler, oyunun bir parçasıdır.Okyanus ötesi oyunun başındadır. Biz başkalaşırsak, iktidara gelecekmişiz.Bakmayın siz bunların oyunlarına. Bahsedilen iktidar, kimin iktidarıdır. Buoyunları bozmazsam, oyuncuların oyunlarını ortaya çıkarmazsam, namerdim.Partili kurultayı yapmamam konusunda Erdoğan ile görüştüğüm tamamen yalandır vebu mahkeme kararıyla da ortaya çıkmıştır. 2002'den beri oynanan oyunlarauymadık. Teslim ol dediler, kale bile almadım. MHP'siz Türkiye planlarınasonuna kadar direndim. Şimdi de oyunları bozacağız, oyuncuları perişanedeceğiz.''

MHPLideri Bahçeli, olağanüstü kurultayın geçerli olmayacağını ve kendisinin veGenel Merkez yöneticilerinin de katılmayacağını, bu nedenle bu toplantının “korsankurultay” olduğunu kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''15Mayıs'ta tarlada kurultay yapanların elleri tellerde kalmıştır. Bundan böyleonlara kesinlikle taviz yoktur. Artık ip inceldiği yerden kopacaktır. 10 Temmuz2016 Pazar günü 6. Olağanüstü Büyük Kurultayımızı toplamaya karar verdim. Onlar,19 Haziran tarihini kurultay tarihi olarak belirlemişlerdir. Bu bozgunculuktur.Yarın Ankara'da toplanacaklarını ilan edenler bilsinler ki, korsan kurultaydanhiçbir sonuç alamayacaklardır. Ben ve delege arkadaşlarım, korsan kurultaydaolmayacaktır. Bizim eyvallah edeceğimiz mi sanılmaktadır? Davanız için doğruadımı atmanızdır. 19 Haziran'da kurultayımız yoktur. 10 Temmuz'da kurultayımızıyapmaya sizleri davet ediyor, paralelcilerin 19 Haziran'daki kurultayoyunlarını bozmaya davet ediyorum. MHP'yi mutlaka temizleyeceğiz. Oyunu bozup,Türkiye'ye sahip çıkacağız. Yılmayacağız, yıkılmayacağız, oyunu bozacağız ve Ülkücüdavaya sahip çıkacağız."

Akşener’e“Derin” Eleştiri

MHPGenel Başkanı Bahçeli, kongredeki en güçlü rakibi Meral Akşener’e failimeçhuller üzerinden yüklendi. Akşener’in “Faili meçhuller kabulümdür.”sözlerini hatırlatan Devlet Bahçeli, Cumartesi Annelerini de örnek vererek, “Busözlerin hesabı bir gün sorulur ve verilir.” dedi.

MHPGenel Başkanı Devlet Bahçeli, çeşitli illerde gerçekleştirdiği iftartoplantılarının ardından delegelerle özel sohbetler gerçekleştirerek, kongresürecinin “tehlikelerini” anlatıyor. Bu sohbetlerde Bahçeli’nin, genelbaşkanlık için en güçlü isim olarak nitelendirilen Meral Akşener’e daha fazlayüklendiği belirtilirken, Bahçeli, Akşener’i kendi sözleriyle, “Faili meçhullerkabulümdür.” sözleriyle vuruyor. Bahçeli Akşener’le ilgili şu ifadelerikullanıyor: