BAHÇELİ'DEN ÇOK SERT "BAŞPARALELCİ" CEVABI

20 Şubat 2017 13:10
Okunma
868
BAHÇELİDEN ÇOK SERT BAŞPARALELCİ CEVABI

MHPGenel Başkanı Devlet Bahçeli, Meral Akşener’in kendisi için ”Başparalelci”ifadesine yönelik çok sert konuştu.

Bahçeli,MHP’nin Grup Toplantısının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularınıcevapladı.

Muhalifisimlerle ilgili Genel Merkez yönetiminin inceleme başlattığı hatırlatanBahçeli, "Sürecin sonunda Sinan Oğan ve Koray Aydın'ın ihracı söz konusuolabilir mi?" sorusu üzerine şunları söyledi:

“Muhalifolduklarını ifade eden arkadaşlarımızın, bu demokratik hakkını kullanırkenMHP'ye yakışır bir edep içerisinde olmalarında yarar vardır. Edep dışıdeğerlendirmeler, konuşmalar, tahrikler, fitne ve fesatlar karşısında MHP'nintüzüğü çok açık ve nettir. Böyle bir soruşturma başlatılırsa çok yönlüaraştırılır ve merkez disipline sevki kararına varırsak gereği yapılır."

Bahçeli,genel başkanlığa adaylığını açıklayan Meral Akşener'in, bir televizyonprogramında "Eğer Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu bir paralel projesi ise bende MHP için paralel projesiysem başparalel bu durumda Sayın Bahçeli oluyor. Amabu doğru değil. Türkiye'de son dönemde birisinin kafasına bir taş düşse bundanbirkaç yıl evvel Ergenekoncu idi, şimdi paralelci, yarın ne olacak,bakacağız." şeklindeki sözlerini şöyle değerlendirdi:

"Bukadar çirkin bir ifade söz konusu olamaz. Şu an İstanbul merkez olmak üzere 9ilde çok sayıda operasyonlar yapılmakta. 101 veya 105 kişi paralel mensubuolarak gözaltına alınmış durumda. Şimdi bu kadar insanın, bula bula baş paralelcisibeni mi görmüştür? Bu ne biçim terbiyesizliktir, bunu affetmemiz mümkündeğildir. Kendileri paralelle çok barışık olabilirler ama MHP'ye başparalelcigibi bir edepsizliği yapamazlar."

Bahçeli,"Çağrı Heyetine randevu verecek misiniz?" şeklindeki soruya karşılıkda "Çağrı Heyeti kimdir?" cevabını verdi.