BAHÇELİ’NİN TALİMATIYLA “OYUN BOZULACAK” KİTABI

18 Şubat 2017 15:14
Okunma
940
BAHÇELİNİN TALİMATIYLA “OYUN BOZULACAK” KİTABI

MHPGenel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatıyla, 10 Temmuz Kurultayı için ‘OyunBozulacak Neden?’ başlıklı bir kitap hazırlandı. 135 sayfalık kitapta isim vermeden genel başkan adaylarından MeralAkşener ve “paralel yapı” hedef alındı.

KitaptaAkşener’in Fethullah Gülen tarafından dönemin başbakanı Tansu Çiller’eönerildiği ve paralel yapıdan yetiştiği iddialarına yer verildi. Kitapta özetleöne çıkan başlıklar şöyle:

“MHP’debirlik ve bütünlüğe halel getiren olağanüstü kurultaycılar kumpanyasının başınıçekenler arasında, her ne kadar ‘aileden Ülkücü’ olduklarını söyleseler de geçmiştehiçbir zaman Milliyetçi - Ülkücü Hareketin içinde yer almamış, verdiğimizmücadelede asla bulunmamış kimseler vardır. Siyasi çizgilerinde kırıklar,zikzaklar bulunmaktadır. MHP’ye genel başkan adayı olduğunu açıklayanlardanherhangi biri, gençlik yıllarında 12 Eylül öncesinde yaşanan kayıplarıdeğerlendirirken şunları söylemişse kesinlikle Gülen cemaatiyle irtibatıvardır; ‘Bu kayıpları engellemenin yolu, toplumun bütün katmanları arasındafarklı görüşler arasında Sayın Gülen’in yapmaya çalıştığı gibi farklı dinlerarasında konuşmanın, mutabık kalınabilecek noktaları ortaya koyabilmek için birçalışma yapmanın kimseye zararının olmadığına, aksine faydasının olduğunainanıyorum.’ Yukarıdaki ifadelerin sahibi bir kişi, daha sonraki tarihlerdeFethullah Gülen için ‘Hoca efendiyi bir gün herkes anlayacak! Ne mutlu şimdidenanlayana.’ demişse paralel yapıdan yetişmiştir.”

Akşener’i Çiller’e, Gülen Önerdi

“Şayetbir politikacı, Fethullah Gülen tarafından Başbakan Tansu Çillere önerilmiş vebu iş için ricacı ve elçi olarak gazeteci yazar Nurettin Verengörevlendirilmişse ki bu, o politikacının paralel yapıyla bağını ortaya koyar.Bir zamanlar cemaatin ikinci adamı olan Hüseyin Gülerce’nin ‘Cemaate, FethullahGülen’e, çok yakın bir isimdir, şahidi benim.’ diye tarif birini tarif ediyorsao kesinlikle paralel yapıyla ilişki içindedir. Cemaatin yazar ve yorumcusuÖnder Aytaç’ın ‘O içimizden biri.’ dediği kişi eğer aynı politikacıysa artıkonun paralel yapıyla ilişkisinden şüphe kalmamıştır.”

Erdoğan’ı Yalnız Bırakmadı

“Eğerbir siyasetçi AKP’nin kuruluş aşamasında yer almış ve Tayyip Erdoğan’ı bir anbile yalnız bırakmamışsa vaktiyle başka denizlere yelken açmış demektir. TayyipErdoğan’la katıldığı Karadeniz gezisi sırasında ‘Geçmişte Ülkücüydüm, amabundan pişmanlık duymuyorum. Bana güzellikler kattığına inanıyorum. Ancak bugünkendimi, demokrat yanımın öne çıktığı bir birey olarak tanımlıyorum.’ demişse ozaman ülkücülükten çoktan vazgeçmiştir.“

Lidere Gönül Bağı Temelsiz

“AKP’ninkuruluş aşamasına katılma sebeplerinden birisini, MHP’nin içinde bulunduğu 57.hükûmetin Türkiye’yi kötü yönetmesi olarak gösteren bir politikacının MHP ilesonradan kuracağı gönül bağı temelsizdir. Bu mizaçtaki bir politikacı 7 HaziranSeçimlerinden 1 ay önce MHP’den milletvekili adayı yapıldığında, MHP GenelBaşkanı Devlet Bahçeli hakkında şu övgü dolu ifadeler kullanmışsa bu liderevefa değil sadece övgü olarak değerlendirilir; ‘Devlet Bey tam bir Adanalıdır.Samimi ve inanmış bir demokrattır. Çok iyi de bir stratejik akla sahiptir.Satranç oyuncusudur, hep 5 hamle sonrasını görür. Bazı şeyleri göze alır, amademokrasinin yanında durur.’ Bu sözleri sarf eden bir politikacı seçimlerdeaday gösterilmediği için Bahçeli’ye kazan kaldırıyor, ağzına geleni sayıyorsaonda vefa duygusu ve ilkellikten eser yok demektir.”

Tarikat Modelinde Bir Siyasetçi

“Herhâlleri, her tavırları tarikat modelinde bir siyasetçi olduklarını ortaya koyanbu kimseler; oyunu HDP’ye veren cemaatçi Nazlı Ilıcak tarafından şiddetledesteklenmektedir. Eğer bir politikacı teröristbaşı Öcalan üzerinden PKK’danözür dilemişse partisinin ilkelerini çiğnemiş, hatta davasına ihanet etmiş demektir.Bir dönem bakanlık yapmış bir siyasetçinin faili meçhul cinayetlerle ilgili ‘Nederseniz deyin hepsi kabulümdür.’ şeklinde beyanda bulunması doğru değildir.Genel Başkanı Bahçeli için utanmadan ‘başparalelci’ tabirini kullanıyorsa bu,onun geleneksel Ülkücü terbiyeden nasibini almadığını gösterir. Hele ‘yamuk’tabirini kullanarak ağzını sık sık bozuyorsa onun kişiliği hakkında ciddi soruişaretlerine yol açar.”

Ülküdaşını Gammazlamak

“MHP’liolduğunu iddia eden bir politikacı bir Ülkücüyü azarlayarak ‘Bir avuç gerizekâlı.’ derse bu onun sadece Ülkücü terbiyeden mahrum olmadığını, haddinibilmez biri olduğunu da ortaya koyar. Polis barikatı önünde kişisel eylemekalkışırsa şov meraklısı demektir. Eşini herkesin gözü önünde azarlarsa,kişisel hırsları uğruna aile değerlerini ayaklar altına almış demektir. GemerekAsliye Hukuk Mahkemesinin Hâkimi İlhan Işık’ı HSYK’ye şikâyet etmişse, çıkaruğruna Ülküdaşını gammazlamıştır. Bahçeli, üslup gereği genel başkan adaylarıile ilgili isim vermiyor. Bahçeli’nin kitapta da kullandığı bu yöntemi “muhataplıkoluşmaması” için benimsediği kaydedildi.”