MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SEMİH YALÇIN: KONGRE KRİZİ SIRADAN BİR MUHALEFET HAREKETİ DEĞİLDİ.

“ Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Yardımcısı Semih Yalçın, partideki kurultay krizinin sona erdiğini belirterek, 9 Ekim 2016 tarihinde il „

18 Şubat 2017 14:11
Okunma
700
MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SEMİH YALÇIN:  KONGRE KRİZİ SIRADAN BİR MUHALEFET HAREKETİ DEĞİLDİ.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Yardımcısı Semih Yalçın, partideki kurultay krizinin sona erdiğini belirterek, 9 Ekim 2016 tarihinde ilçe kongrelerinin başladığını, arkasından il kongrelerin ve 18 Mart 2018’de de seçimli büyük kongrenin yapılacağını bildirdi.

Yalçın,“MHP’de kongre krizinin yaşandığı süreçte tüm Türkiye Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin haklılığını gördü ve tescil etti. Şu an itibarıyla içinde bulunduğumuz durum bunu çok net bir şekilde yansıtıyor.” dedi.

MHP’de yaşanan kongre krizi ile ilgili dergimize değerlendirmelerde bulunan Yalçın,“Bu olayların temelini iyi incelediğimiz zaman bunun sıradan ve masum bir muhalefet hareketi olmadığını görüyoruz.” diye konuştu.

Yalçın,her siyasi partide kongreler döneminde adaylar çıkıp yarıştığını ve bunun son derece medeni bir davranış olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Milliyetçi Hareket Partisinin de bu tür çoklu yarışlar hep olmuştur. Ancak 1 Kasım 2015 Milletvekili Genel Seçiminden sonra özellikle Türkiye’de farklılaşan bir takım gelişmelere paralellik arz eden bir MHP düşmanlığı ortaya çıktı. MHP düşmanlığında mesele demokratik bir değişim veya yarıştan ziyade, MHP’yi ele geçirme çabası idi. Devlet Bahçeli’nin genel başkanlıktan uzaklaştırılmaya çalışılması ve onun yerine dışarıdan belirli mahfillerle çalışılmış ve programlanmış bir yeni yapının MHP yönetimine getirilmesi idi. Esas mesele bu idi. Daha sonra gelişen olaylara baktığımızda hukuki süreci beklemeden 15 Mayıs’ı partiye yaşattılar. Tarlada kongre yapmak ve yaptırmak suretiyle partiyi ele geçirmeyi denediler ancak bu mümkün olmadı. Bu olaydan sonra MHP Genel Merkezi olarak ‘Yargıtay sürecini bekleyelim.’ dedik. Yargıtay’ın Genel Merkez aleyhinde karar verdiği günün akşamı biz, ‘Beğenmememize rağmen Yargıtay kararına saygılı olacağız.’ dedik. Seçimli bir kongre yapacağımızı ifade ettik.Alternatif tarihler verdik. Bilahare 10 Temmuz olarak ifade edildi. Genel Merkez10 Temmuz’u ifade ettikten sonra istenilen her türlü seçimin yapılacağı taahhüt edilmiş olmasına rağmen gerek çağrı heyeti gerekse muhalif adaylar 10 Temmuz tarihini beğenmeyip kendileri için yeni bir tarih icat ettiler. O da 19 Haziran 2016 tarihi idi.”