SETA DİREKTÖRÜ ULUTAŞ: PKK'YA KARŞI SİYASİ VE SOSYOLOJİK MÜCADELE BAŞLATILDI

“ Siyaset, Ekonomi ve Toplumsal Araştırmalar (SETA) Vakfı Dış Politika Direktörü Ufuk Ulutaş, Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı güney doğuya yöneli „

18 Şubat 2017 12:51 Ufuk ULUTAŞ
Okunma
596
SETA DİREKTÖRÜ ULUTAŞ:  	PKKYA KARŞI SİYASİ VE SOSYOLOJİK MÜCADELE BAŞLATILDI

Siyaset, Ekonomi ve Toplumsal Araştırmalar (SETA) Vakfı DışPolitika Direktörü Ufuk Ulutaş, Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığıgüney doğuya yönelik teşvik paketi ile bir anlamda bölücü terör örgütü PKK'yakarşı siyasi ve sosyolojik mücadelenin başlatıldığını belirtti.

Suriye'ye yönelik yapılan "Fırat Kalkanı" operasyonunudeğerlendiren Ulutaş, "Türkiye çok zor bir dönemden geçiyor. İki tanedünyanın en vahşi terör örgütü ile mücadele ediyoruz. Ki bunlar en etkilisilahlarla donatılmış terör örgütleri. Üç tane ülkede Türkiye, birçokkösteklemelere rağmen kendi imkânlarıyla mücadele ediyor." dedi.

Ulutaş, bu tür kösteklemelerin ilk defa değil daha önce Türkiye'ninbaşına geldiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Türkiye çeşitli dönemlerde ister güvenli bölge oluşturmak içinolsun isterse Suriye'de bir takım askerî tasarruflarda bulunmak amacıyla olsun,asker içinden bir grubun gösterdiği direnç sebebiyle bunlar hep ertelendi.Ertelenmesi üzerine Suriye'de yeni şartlar oluştu. Örneğin; Suriye'de Rusuçağının düşürülmesi gibi. Bu anlamda Türkiye'nin hareket alanı daraldı.Geçtiğimiz şu üç dört senelik zaman içerisinde bir taraftan askerin içerisindenbir grubun direnci, ki ben bu direnci çok normal karşılamıyorum. Bunun doğrudanFETÖ ile ilgisinin olduğunu düşünüyorum. FETÖ'cülerin Suriye politikasına birbakın. Amerika'nın Suriye politikası ne ise aynı ve birebir örtüştüğünügörürsünüz. Başta şahin söylemler, ardından Türkiye'nin müdahalesini istemeler,onun ardından Türkiye'nin müdahale etmemesi gerektiğini söylemeler. Daha sonraDAİŞ vs. gibi birtakım terör örgütleri ile ilişkilendirerek suçlamalar.Amerika'da birtakım çevreler ne yaptıysa, nasıl politika izlediyse birebirörtüştüğünü görebilirsiniz. Askeriye içindeki bir grubun gösterdiği direnci debu şekilde okumamız mümkün. Sınır boylarında en kritik yerlerde görev yapankomutanların FETÖ'den dolayı görevden alınmaları çok manidar.”