Fatih ÇETİNKAYA: “DARBEYE SÖZDE DİRENENLERİ TÜRK MİLLİYETÇİLERİ İYİ TANIYOR”

“ Türk Milliyetçileri, Darbeciler, Fatih Çetinkaya, MHP „

28 Eylül 2016 10:08
Okunma
915
Fatih ÇETİNKAYA: “DARBEYE SÖZDE DİRENENLERİ TÜRK MİLLİYETÇİLERİ  İYİ TANIYOR”

MHP Ankara İl Başkanı Çetinkaya, 15 Temmuz Darbe Girişimine karşı sözde direnen kesimleri Türk milliyetçilerinin iyi tanıdığını ifade etti.

MHP’deki kongre krizini de değerlendiren Çetinkaya, “MHP'nin en alt kademesinden en üst kademesine kadar herkes kıymetli delegasyonun seçimiyle göreve gelmiştir. Bu delegasyonun iradesini hiçe sayarak olağanüstü kurultaylar talep etmek, olağanüstü bir haksızlık olacaktır." dedi. 
Çetinkaya, gündeme ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. 15 Temmuz Darbe Girişimi ile ilgili olarak, “Bu ülke alçak bir darbe kalkışmasını kâbus gibi yaşadı.” diyen Çetinkaya, şunları kaydetti:
“Bu ülke alçak bir darbe kalkışmasını kâbus gibi yaşamışken; bizi ayakta tutan devlet kurumlarımız bombalanmışken; asker, polis, millet, karşı karşıya getirilmişken; büyük bir ihanetle, büyük bir oyunun eşiğinden dönülmüşken; altı saat içinde resmî, sivil, tam 161 can gitmişken; o canların, şehitlerimizin anneleri, babaları, eşleri, çocukları, sevdikleri, gözyaşlarını akıtıp, büyük bir üzüntü ve acı ile kıvranırken; 2000'den fazla yaralı hastanelerde dua ve şifa beklerken, bazılarının darbeye sözde direniyoruz diyerek, içinde gizlice taşıdığı tohumunun kinini kustuğu insan müsveddelerinin ellerinde kemerlerle, kudurmuş köpekler gibi aldığı emri yerine getirmekten başka suçu olmayan askerime saldırdığı o kareler hafızalarımıza kazındı.