MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih YALÇIN: “15 TEMMUZ KRİZİNİ DEVLET BAHÇELİ YÖNETTİ”

27 Eylül 2016 17:37
Okunma
1098
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih YALÇIN: “15 TEMMUZ KRİZİNİ DEVLET BAHÇELİ YÖNETTİ”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, 15 Temmuz Darbe Girişiminin yapıldığı gece MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’da olmadığını hatırlattı.
Yalçın, 15 Temmuz gecesi MHP’de nelerin yaşandığını anlatırken,  “O gece MHP Genel Merkezine gelen Sayın Genel Başkan Devlet Bahçeli, 15 Temmuz Krizini tek başına yönetti ve herkesten önce yaptığı açıklamayla darbenin seyrini değiştirdi. ” dedi.
15 Temmuz Darbe Girişiminin yapıldığı gece kendisinin de Ankara’da olduğunu ifade eden Yalçın, MHP Genel Merkezinde yaşananları şöyle anlattı:
“Genel Başkan da Ankara’da idi ve 15 Temmuz günü saat 22.00 civarında partiye tekrar geldiler. 'Karargâhımız Genel Merkezdir.’ dedi. Birlikte ilk saatlerde olayın ne olduğunu anlamaya çalıştık. Hatta Genel Başkana ‘Olay anlaşılana kadar yerimizi değiştirelim.’ teklifini götürdüğümüzde ‘Hayır gelişmeleri buradan takip edeceğiz.’ dedi. Bu, 12 Eylül’ü, 12 Mart’ı ve tüm askerî muhtıraları yaşamış bir siyasi kişiliğin tecrübesi idi. Verdiği karar doğrultusunda Genel Merkezde gelişmeleri takip etmeye başladık. Her şeyden önce şu hakkı teslim etmek lazım. Daha çoğu meselenin netleşmediği bir zaman dilimi içerisinde Sayın Genel Başkan, ‘Bu bir kalkışmadır ve bunu asla kabul edemeyiz. Hükûmetin, devletin ve iktidarın yayındayız.’ açıklaması, siyasi bir kişiliğin hatta askerlerin de sustuğu bir dönemde yaptığı ilk açıklama idi. Bunun önemi çok büyüktür.” MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, “Genel Başkan yaptığı bu açıklama ile bir, kendi kitlesine güven verdi. İki, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde belli bir kesimin direnmesine öncülük etti. Darbe girişimine katılmadılar. Üç, Emniyet Teşkilatına büyük bir cesaret verdi. Dört, en önemlisi de siyasi iktidar ile sokağa çıkan insanlara çok ciddi destek ve cesaret verdi. “ diye konuştu.