Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK: “TERÖR ÖRGÜTLERİNİN İNSAN KAYNAKLARINI DA KURUTMAK LAZIM”

23 Haziran 2016 11:32
Okunma
906
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK: “TERÖR ÖRGÜTLERİNİN İNSAN KAYNAKLARINI DA KURUTMAK LAZIM”

 


Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde yönetim kurulu üyeleri, genel merkez yöneticileri, şube başkanları ve üyelerle birlikte Ankara Kızılay’da bombalı saldırının gerçekleştirildiği otobüs durağına kırmızı karanfiller bıraktı.
Koncuk ve beraberindekiler, şehitler ve terör kurbanı vatandaşlar için dua ettikten sonra Kızılay’daki patlamada hayatını kaybedenleri andı.
Ardından bir açıklama yapan İsmail Koncuk, terörle mücadelenin yalnızca teröristi yok etmek bağlamında sürdürülmesinin yeterli olmayacağını söyledi.
Koncuk, terörle mücadelenin, terör örgütlerinin insan kaynaklarını da kurutmak amacıyla yeni yaklaşımlar çerçevesinde yürütülmesi gerektiğini ifade etti.
"Dünyanın her yerinde terör örgütlerine en yüksek katılım; yoksulluğun yüksek, gelir dağılımının bozuk, adaletsizliğin yaygın olduğu yerlerden olmaktadır." diyen Koncuk, konuşmasına şöyle devam etti:
"Hak aramanın kutsal olduğuna inanan, ülkemizde hakkı ve adaleti hâkim kılmak için mücadele veren bir sivil toplum örgütüyüz. Hiç kuşkusuz ki, bir insanın yaşama hakkından daha değerli ve daha önemli bir hak da yoktur. Ne yazık ki terör; asker, sivil, çocuk, kadın, erkek, Türk, Kürt demeden hepimizin yaşama hakkına tecavüz etmekte, içindeki kini ve öfkeyi mayınlarla, tuzaklarla, canlı bombalarla, kahpece planladığı eylemlerle dışa vurmakta; nice ocakları söndürmekte, nice canları yakmaktadır. Millet olmak, acıyı da sevinci de coşkuyu da matemi de paylaşmak ve her birimizin derdiyle dertlenmekten başka bir şey değildir. Sendikacılığın yolu da bir tek çalışanın derdi için, topluca mücadele etmekten geçer. Bugün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü. Bugün çalışanlarımızın karşı karşıya bulunduğu tehditleri dile getirmek, sorunlara çözüm yolları sunmak ve emeğin, dayanışmanın, birlikteliğin gücünü kavramak adına son derece önemli bir gün. Ama anaların, babaların yüreklerine ateş düştüğü, bizlerin de her şehit haberiyle yasa boğulduğumuz bugünlerde bu bayramı davulla, zurnayla kutlayacak da değiliz. Evlatlarımızın yaşama hakları eli kanlı terör örgütlerince gasp edilirken 1 Mayıs’ı bayram tadında kutlamamızın imkânı da yok. Biz hak mücadelesi verirken hepimizin kardeşçe bu topraklarda yaşama hakkını kullanabilmesi uğruna canlarını feda eden güvenlik görevlilerimizi; akşam işinden, okulundan, dershanesinden çıkıp evine giderken kahpe bir tuzakla hayatını kaybeden sivil vatandaşlarımızı unutmamız mümkün değil. Bu nedenle, kahraman şehitlerimize olan minnetimizi ifade etmek ve teröre kurban verdiğimiz vatandaşlarımızı anmak adına, burada 34 vatandaşımızın canına mal olan terör saldırısının gerçekleştiği noktada, 1 Mayıs açıklamamızı gerçekleştiriyoruz. Bu vesileyle terörü, teröristi ve onların gizli açık destekçilerini bir kez daha lanetliyor, terör saldırılarında hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza ve şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize de baş sağlığı diliyoruz." 
 
İnsan Onuruna Yaraşır Bir Çalışma Hayatı İstiyoruz
“Bugün, güvencesiz ve kuralsız çalışmanın yaygınlaştığı, yoksulluğun insanların kaderi olarak sunulduğu, çaresizliğin ve biat kültürünün pompalandığı bir dönemi yaşamaktayız.” diyen Genel Başkan İsmail Koncuk, şunları kaydetti:
"Yalnızca kendi haklarımız, kendi geleceğimiz için değil, çocuklarımızın hakları, çocuklarımızın geleceği için de mücadele etmek zorundayız. Bizler bu ülkenin kamu çalışanları, işçileri, işsizleri, emeklileri, yoksulları, kadınları, gençleri için mücadele yürütüyoruz. Türk milleti olarak barış içinde, özgürce yaşamak için, demokrasi için, ekmek için, daha güzel bir dünyada, baskısız, insan onuruna yaraşır bir hayat için mücadele yürütüyoruz. En temel insani ve demokratik haklarımız, sosyal adalet ve eşitlik için mücadele yürütüyoruz. Çalışanların yarısı kayıt dışında, sosyal güvenceden, emeklilik hakkından mahrum bir şekilde çalışıyor. Çalışanlarımızın kıdem tazminatına göz dikiliyor, asgari ücret bölgeselleştirilmek, esnek ve kuralsız çalışma biçimleri yaygınlaştırılmak isteniyor."
Türkiye Kamu-Sen’in her alanda mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini belirten Koncuk, “Birlikteliğimiz; Türk milletini ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, bir ve bütün olarak ilelebet payidar kılacaktır. Tek başımıza yalnız kalırız ama hep birlikte dağ olur, direniriz; sel olur, her engeli aşarız. Tek başımıza güçsüzüz ama hep birlikte yenilmez oluruz. Biz birlikte Türk oluruz, Türkiye oluruz." dedi.