Türkiye Kamu-Sen genel Teşkilatlandırma Sekreteri Fahrettin YOKUŞ: “PKK’NIN KANDİL KAMPI VE IŞİD'E YÖNELİK KARA HAREKÂTI YAPILSIN”

23 Haziran 2016 11:27
Okunma
994
Türkiye Kamu-Sen genel Teşkilatlandırma Sekreteri Fahrettin YOKUŞ: “PKKNIN KANDİL KAMPI VE IŞİDE YÖNELİK KARA HAREKÂTI YAPILSIN”




Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Büro - Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, bölücü terör örgütü PKK'nın Kandil Kampı ve IŞİD'e yönelik kara harekâtı yapılmasını istedi.
Başkan Yokuş, terör olayları ile ilgili yaptığı basın açıklamasında "Biz, Türkiye Kamu-Sen olarak siyasi iktidarın Kandil’deki PKK’ya ve Suriye’nin içlerinde barınan IŞİD terör örgütlerine kara harekâtı yaparak hadlerini bildirmesini istiyoruz. Eğer Kandil’e Türk bayrağı dikilmez, IŞİD’e haddi bildirilmezse millet olarak uzun yıllar daha her gün şehit cenazesi kaldırırız." dedi.
Türkiye'nin bir yandan terör ve diğer yandan göçmenler sorunu yüzünden önünü göremediğini belirten Yokuş, şunları kaydetti:
"Yaklaşık 3,5 yıl boyunca PKK terör örgütünün silah ve cephane yığınağı yapmasını, şehirlerimizde hendekler kazmasını, yollarımıza bombalı tuzaklar kurmasını seyreden siyasi iktidarın ihmallerinin bedelini; her gün 3-5 asker ve polisimizi şehit vererek ödemekteyiz. İktidar sahiplerinin bu aymazca tutumu nedeniyle daha yüzlerce şehit vereceğimiz endişesini taşıyoruz… Eğer komşularımız olan Suriye ve Irak’a, Rusya ve Amerika gibi ülkeler hiçbir zarar görmedikleri hâlde ve hatta AB üyesi ülkelerle birlikte operasyon yapıyorlarsa, PKK ve IŞİD teröründen dolayı yıllardır canı yanan Türkiye’nin de Irak ve Suriye’ye operasyon yapma hakkı vardır."
 
Göçmenler Türk Milletinin Geleceğini Tehdit Eder Hâle Geldi
Yokuş, Türkiye'de büyük bir bölümü Suriyeli olmak üzere 3 milyondan fazla göçmen yaşadığını hatırlatarak şu görüşlere yer verdi:
"Türk milleti olarak elbette bize sığınan insanlara yardımcı olmalıyız. Ancak, milyonlarca göçmenin ülkemizin dört bir yanında serbestçe dolaşması ve onlara bu hakkın verilmesi Türkiye’ye yapılacak en büyük kötülüktür. Biz, göçmenlerin kamplarda barındırılması, gerekirse Suriye sınırında yani Suriye topraklarında güvenli bölgeler oluşturularak orada ikametlerinin sağlanmasından yanayız. Türkiye içinde dolaşan göçmenler Türk milletinin geleceğini tehdit eder hâle gelmiştir. Sınırlarımızın ardına kadar açılması sonucu ülkemize girip çıkanların ne milliyetleri bellidir ne de masum göçmen oldukları bellidir. Göçmen mi yoksa terörist mi tespiti yapılamamaktadır. Ankara’da 3 ayrı patlamada 200’ün üzerinde vatandaşımız şehit edilmiş, IŞİD ve PKK’nın yaptığı bu saldırıları gerçekleştirenlerin ne yazık ki Suriye’de eğitim gördüğü ve Suriye sınırından sahte isimlerle göçmen olarak giriş yaptıkları ortaya çıkmıştır. En son Konya’mızda yakalanan canlı bomba da Suriye’de eğitilen ve Suriye sınırından ülkemize giriş yapan bir teröristtir. Ülkenin dört bir yanına dağılan göçmenler sadece güvenliğimizi tehdit etmemektedir. Aynı zamanda kendi mahalle ve kantonlarını oluşturmaktadırlar… Ayrıca ülkemizde resmi kayıtlara göre 1 milyondan fazla göçmen kayıt dışı çalışmaktadır. Gençlerimizin %30’unun işsiz olduğu ülkemizde kendi vatandaşlarımız işsiz gezerken yabancıların istihdamı kabul edilebilir bir durum değildir."