SANATÇILAR TERÖRÜ LANETLEDİ

28 Mayıs 2016 10:57
Okunma
956
SANATÇILAR TERÖRÜ LANETLEDİ

 
 

 
Terör örgütleri PKK ve IŞİD’in Ankara’da gerçekleştirdiği bombalı saldırılar, toplumun bütün kesimlerinde olduğu gibi sanat camiasında da derin üzüntüyle karşılanıyor.
"6. Buhara Medya Ödülleri", Ankara’da düzenlenen törenle sahiplerini buldu.  Çok sayıda bakan, milletvekili, belediye başkanı, iş adamı ve bürokratın katıldığı törene; başta başkent olmak üzere yurdun çeşitli yerlerinde birbiri ardına yaşanan bombalı saldırılar damgasını vurdu.
“Yılın başarılı sanatçıları” olarak ödül alan ünlü müzisyenler Safiye Soyman, Alişan, Canan Başkaya, Gökhan Özen, Sevcan Orhan, Banu Zorlu ve Veli Erdem Karakülah;  başkentte birbiri ardına meydana gelen canlı bomba saldırılarından duydukları üzüntüyü dile getirerek terörü lanetlediler.
Terör örgütlerine karşı mücadele eden güvenlik kuvvetlerine başarılar dileyen sanatçılar, terörün artık kökünün kurutulması gerektiğini belirttiler.
Sunuculuğunu Vatan Şaşmaz ve Elif Güvendik'in yaptığı ödül töreninde; Türk Sanat Müziği Sanatçısı Safiye Soyman’ın, "yılın annesi ve en başarılı sanatçısı" ödülünü alırken oldukça duygulandığı gözlendi.
Ankara'da yaşanan terör olayları sebebiyle aldığı ödüle sevinemediğini ifade eden Soyman, duygularını şu sözlerle dile getirdi:
 “Buhara Medya bana her sene ödül veriyor. Bu sene de yılın annesi ve en başarılı sanatçısı olarak ödül aldım. Ülkem adına olsun, Ankara adına olsun çok büyük acılar yaşadık. Başkentimizde yaşanan bu saldırılardan dolayı içimiz kan ağladı. Sözün bittiği yerdeyiz. Başka bir şey söyleyemiyorum." 
Pop sanatçısı Banu Zorlu da ödül alırken "Ankara'ya içimiz acıyarak geldik, içimiz kan ağlıyor. Bir daha böyle olayların yaşanmamasını diliyorum." dedi.
Sanatçılar Alişan, Safiye Soyman, Sevcan Orhan, Banu Zorlu, Canan Başkaya ve Ankaralı Sanatçı Veli Erdem Karakülah ödüllerini aldıktan sonra söyledikleri birbirinden güzel şarkı ve türkülerle törene renk kattılar.