LİDERLERİN GÜNDEMİ

14 Mart 2016 16:56
Okunma
1106
  LİDERLERİN GÜNDEMİ


 
MHP LİDERİ BAHÇELİ:
“TÜRKİYE’NİN GÜVENLİK AYARLARI BOZULMUŞTUR”
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de partisinin grup toplantısında Ankara saldırısını değerlendirdi.
Bahçeli, “Ha TAK ha YPG, ha PKK ha PYD; hiç fark etmeyecek, hiçbir şekilde gerçekleri değiştirmeyecektir. Meselenin özü bir terör saldırısıdır ve Ankara’nın beyni bombalanmıştır. Bu caniliği çok yönlü araştırıp arkasındaki güç ve azmettiricileri bulmak hükûmetin işidir. Gizlemeye, geçiştirmeye de gerek yoktur: Türkiye’nin güvenlik ayarları bozulmuştur. Huzur ve emniyet kalmamıştır. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinden bahsedilemeyecektir.” dedi.
Devlet Bahçeli, şöyle devam etti:
Bir terörist mülteci kisvesi altında olsun olmasın ülkemize girip; bomba yüklü bir aracı Ankara’ya kadar taşıyabiliyorsa karşımızda büyük bir sorun var demektir. Bu istihbarat nerededir? Bu emniyet ne iş yapmaktadır? Vatandaşının güvenliğini sağlayamayan, başkentini dahi koruyamayan bir hükûmetle nereye kadar gidilecektir? Caniler ellerini kollarını sallayarak ölüm kusmaktadır. Hükûmet ise kayıptır. Erdoğan başkanlık derdinde, Davutoğlu eylem planları açıklamanın peşindedir. Erdoğan altın varaklı koltuklarda keyif sürmekte, Davutoğlu Saray’ın elinde oyuncak olduğuyla kalmaktadır. Diyorlar ki, sabrımız taşmak üzere. Diyorlar ki, bıçak kemiğe dayandı. Diyorlar ki, şu kadar kişi yakalandı, bu kadar kişi tutuklandı. Hep aynı hikâyeler, hep aynı suya sabuna dokunmayan diklenmeler. Gelin görün ki, canlı bombalar Türkiye’de cirit atmaktadır. Suikastçılar her yerde, ajanlar, casuslar her köşededir. Şu anda katillerin nerede keşif yaptıkları, nereyle ilgili ölüm planları yaptıkları meçhuldür. Sorarım sizlere; Milli İstihbarat Teşkilatı niye vardır ve ne işe yaramaktadır? Bu kuruluşumuz ihmalin mi yoksa derin uykunun mu pençesindedir? İçişleri Bakanı neyle meşguldür? Varsayalım ki, Ankara katili YPG’li veya değil; ne değişecektir? Dahası, PKK’yı kiralayanların, kullananların, silahlandırıp saldırı emri verenlerin hangi odaklar olduğu hâlâ görülmeyecek, karşı tedbir alınmayacak mıdır?”
 
“PKK’YI KAZIYIN, PYD’Yİ YOK EDİN!”
Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na seslenen Bahçeli, "Gerekirse Kandil'i yakın, yıkın, PKK'nın içine yıldırım gibi saplanın! Türkiye'nin gücünü dosta da düşmana da gösterin. PKK'nın nifak saçtığı her yeri tertemiz yapın. Haydi Davutoğlu haydi Erdoğan Türk milleti sizden yürekli adımlar beklemektedir. PKK'yı kazıyın, PYD'yi yok edin." dedi.
Yeni Anayasa sürecine de değinen Bahçeli, CHP'nin süreci sabote ettiğini vurgulayarak, "CHP olmadan da diğer partilerle Anayasa yapılabileceğinin söylenmesi maksadını aşan söylemdir. Tam mutabakat olmadan kapsayıcı olmaz. Ana muhalefet partisi olmadan yeni Anayasa yazımı sakıncalıdır. CHP'nin ikna edilip masaya daveti sağlanmalıdır. Aksi takdirde Anayasa ölü doğacaktır. Gereken anayasa bir kişinin ihtiraslarına kurban verilemez." diye konuştu.
 
BAŞBAKAN DAVUTOĞLU:
“MASUM İNSANLARI ÖLDÜREN BİR KATİLİN TAZİYESİNE KATILMAK, İNSANLIĞA İHANETTİR”
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da 29 kişiyi katleden terörist Abdülbaki Sömer'in baba evine taziyeye giden HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'e sert tepki gösterdi.
Davutoğlu, şunları kaydetti:
"Türkiyelilik iddiasındaki parti, TBMM çatısı altındaki üç partinin imzaladığı teröre karşı ortak tavır bildirisini imzalamadı. Terörü kınayamamaları bir tarafa, HDP'nin bir milletvekili, vatandaşlarımızın canına kasteden terörist için taziyeye gitti. Masum insanları öldüren bir katilin taziyesine katılmak, onu saygıyla anmak insanlığa karşı yapılabilecek en büyük ihanettir. Türkiye, etnik bir kutuplaşma oluşturma çabası içinde olanların, milletimizin yasıyla alay edenlerin bu oyununa gelmeyecek. Bu coğrafyada Türkmenlerin de Kürtlerin de Arapların da en büyük dostu Türkiye'dir. Tarih de millet de bizden yanadır."
 
“NE KADERİMİZDE NE KEDERİMİZDE BERABERLER”
Davutoğlu, TBMM'de yaptığı grup konuşmasında, Ankara saldırısının ardından yaşanan gelişmeleri değerlendirirken şunları kaydetti:
"Ankara saldırısı YPG-PKK iş birliği ile yapılmıştır. Emniyet birimlerimizin hızlı ve etkin bir çalışması sonucu YPG-PKK iş birliği ortaya konmuştur. PKK'dan talimat ve destek alan bu terör örgütünün faaliyetleri ortadadır. Yapılan araştırmalarla 21 kişilik terör örgütü şebekesi yakalanmıştır. Kanıtlar ortada açık ve nettir. Bu PKK ve YPG iş birliği ile yapılmıştır. TAK'ın yayımladığı fotomontajlı terörist fotoğrafı, İnternet’te yaptıkları fotomontaj oyunu kısa sürede ortaya çıktı. Birileri PKK'yı aklamaya çalışıyor. Sayın Kılıçdaroğlu da DAEŞ'i söyleyerek dikkatleri başka yöne çekmeye çalışıyor. Terör örgütlerine karşı birlikte olmak zorundayız. Zihin bulandırmaya yönelik gayretler YPG'yi temize çıkarma gayreti ortaya çıkmıştır. YPG'yi temize çıkarma çalışması var. Bizim sağlam kanıtlarımız ortada, isteyen ülkelerle paylaştık. İsim değişince şeytani eylemlerini gizleyebileceklerini sanıyorlar. Bu kirli oyunun sahipleri deşifre edeceğiz, piyonlarını da uygun gördüğümüz şekilde cezalandırmaya devam edeceğiz. Türkiye partisi olacağını söyleyen partinin, Ankara saldırısına karşı utanç verici tutumunu gördünüz. Teröre karşı ortak tavır bildirisini imzalamadı. İpe un serdi, bu cinayeti lanetliyorum diyemedi. Sırtlarını terör örgütlerine dayadıkları için imza atamadılar. HDP'nin bir milletvekili, saldırıyı gerçekleştirdiği terörist için taziyeye gitti. Ne kaderimizde ne kederimizde beraberler. O partinin yetkilileri bu konuda adım atacak mı bilmiyorum. Birileri kınayacak, saz çalacak; birileri de Türklerin ve Kürtlerin kanı üzerinden siyaset yapacak. İnanıyorum ki o partiye oy veren herkes bir kez daha muhasebesi yapmıştır. Bu ülkeye gönülden bağlı hiç kimse, helal süt emmiş hiçbir insan teröre sempati ile bakamaz. Bunlar kötülükten, kandan, gözyaşından besleniyorlar. Bunlar açıklama yapmak zorundalar. Bu insanlığa karşı yapılan bir ihanettir. Provakasyon yapıyorlar, ülkede çatışma çıkarma gayretindeler. Hukuk içinde bunun hesabı birer birer sorulacaktır. Suriye'nin kuzeyinde çok açık bir oyun oynanıyor. Tüm bu oyunların farkındayız ve buna izin vermeyiz. Suriye'de ortaya koyduğumuz tavır açık ve nettir ve bu tavır devam edecektir."
 
CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU:
“TERÖRİSTİN TAZİYE ÇADIRINA GİTMEK, VATANA İHANETTİR”
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Teröre karşı tüm siyasi partilerin açık ve net tutum takınması lazım. Teröristin taziye çadırına gitmek doğru değildir ve vatana ihanettir." dedi.
Partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Ankara'daki saldırıyı da değerlendiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
"Ankara'da bomba patlıyor ne diyorlar 'Bir bomba patladı inceleyeceğiz.' diyorlar. İnceleyin bakalım. Görevleri var ama sorumlulukları yok! Çok sık örneğini veririm, Japonya'da bir belediye başkanı, 4 saat sular akmadı diye istifa etti. Ya bırak 4 saati yüzlerce insan hayatını kaybetti, bir Allah'ın kulu çıkıp ben istifa ediyorum demedi. Aldığınız para size haram olsun, başka ne diyeyim ben. Sorumluluk kararlılık ister. Eğer, siz vesayet altında olduğunu biliyor ve bunu kabul ediyor, boynunuza davul asılmış tokmak başkasındaysa bunun hiçbir anlamı yok. Sizin boynunuzdaki davulu çalarlar, siz de sadece dinlersiniz. Sayın Davutoğlu'nun boynunda bir davul var tokmak ise kimin elinde belli değil. Yetki gasbına izin verdiğiniz zaman ülkede yönetim sıfırlanmış olur. Bu anlayış iktidar partisinin değil iktidarın teröre yardım ve yataklık yapma sonucunu doğuruyor. AKP hükûmeti ve bakanları terör örgütüne yardım ve yataklık etmişlerdir. Biz valilere talimat verdik diyorlar. 2014 rakamını vereyim. 290 kez yazı yazıyor: ‘Terör örgütü var müdahale etmek istiyoruz.’ 282'sine diyorlar ki ‘Dokunmayacaksınız.’ Bu ne demek, terör örgütüne yardım ve yataklık etmek demektir."
 
“AKP'YE NE ZAMAN KIRMIZI KART GÖSTERECEKSİNİZ?”
AKP'ye oy veren vatandaşlara da seslenen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
"Türkiye'yi bu hâle getiren, ülkeyi kan gölüne çeviren AK Partiye oy veren vatandaşlar ne zaman AKP'ye kırmızı kart göstereceksiniz? AKP yönetimiyle PKK, iş birliği içindedir. Versinler mahkemeye, vermezlerse namertsiniz. Kimse kanın, gözyaşının üzerine oturamaz. Elbette demokrasi. Kanın ve gözyaşının bir seçenek olarak milletin önüne konulmasını asla kabul etmiyorum. PKK mahkemeler kurdu, sesleri çıkmadı. Vergi daireleri kurdu, sesleri çıkmadı. Asker alma daireleri kurdular, sesleri çıkmadı. Trafik kontrolü yaptılar medyanın önünde, yine ses yok! Şehirleri cephaneliğe çevirdiler. Tek seçenekleri var, kan gözyaşını dayatıp başkan olmak. Sen başkan olamayacaksın kardeşim! 7 Haziran'da seçim oldu yandaş medya Türkiye kaosu seçti diyor. ‘1 Kasım'a gidiyoruz bize oy verin, yeni şehitler gelmeyecek.’ dediler. Bize oy vermediniz, şehitler geldi dediler. Şimdi her gün şehit haberleri geliyor. Bu şehitlerin sebebi bu ülkeyi yönetenler. Sütümüz bile koladan daha ucuz hâle geldi. Bunun mücadelesini el birliğiyle yapacağız. Korkmayın arkadaşlar, Allah'tan başka korkacak kimsemiz yok! Her gün şehitler geliyor, içinizden bir tane namuslu adam çıkıp ‘Ben istifa ediyorum.’ demeyecek mi?"