Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay KILAVUZ: “ÜNİVERSİTELERDE ÖĞRENCİLERİN CAN GÜVENLİĞİ SAĞLANMALI”

10 Şubat 2016 13:02
Okunma
1178
  Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay KILAVUZ: “ÜNİVERSİTELERDE ÖĞRENCİLERİN CAN GÜVENLİĞİ SAĞLANMALI”

 

 
 “Eğitim yuvası olması gereken üniversitelerin terör yuvası olması hâlinde yaşanacak olayların başmüsebbibi bunlara çanak tutan idareciler olacaktır.”

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, PKK militanlarının ve yandaşlarının eylem yapmasına üniversite yönetimleri tarafından göz yumulmamasını istedi. 
Olcay Kılavuz, Hacettepe Üniversitesinde yaşanan olaylara ilişkin bir basın açıklaması yaparak idarecileri uyardı.
Terör olaylarının yoğunlaştığı bu günlerde yaşanan elim hadiselerin herkesin malumu olduğunu belirten Kılavuz, şunları kaydetti:
“Ülkü Ocakları olarak ihanet şebekelerinin; ülke sathında birçok üniversitede eğitim ve öğretim faaliyetlerini baltalayacağını, üniversite öğrencilerinin can ve mal güvenliğine kastedeceğini, eğitim hakkını gasbedeceğini, başta Ülkücü-milliyetçi öğrenciler olmak üzere üniversite öğrencilerine yönelik kirli tezgâhlar sahneleyeceğini defalarca dile getirdik. Bölücü terör örgütünün, üniversitelerdeki öğrenci görünümlü eli kanlı canilere ihale ettiği alçaklıkları, başta üniversite yönetimleri olmak üzere yetkili tüm mercilere bildirmemize rağmen hiçbir önlemin alınmadığını büyük bir üzüntü ve öfkeyle izlemekteyiz.”
Bölücü terör örgütünün, kirli emellerini gerçekleştirmek maksadıyla Hacettepe Üniversitesi Beytepe yerleşkesinde sahneye çıktığını savunan Kılavuz, şöyle devam etti:
“23 Aralık 2015 Çarşamba günü üniversite yemekhanesinden çıkan iki kardeşimize ve Edebiyat Fakültesinde de yine üç kardeşimize saldıran eli kanlı caniler; kardeşlerimizi, çeşitli sosyal medya hesapları vasıtasıyla hedef göstererek 24 Aralık 2015 Perşembe günü Ülkücü-milliyetçi öğrencilere karşı bir yürüyüş yapacaklarını duyurmuşlardır. Nitekim bu yürüyüş, diğer üniversitelerde de yaptıkları gibi üniversite öğrencisi dahi olmayan birçok terör örgütü mensubunun da katılımıyla başlamıştır. PKK üyesi eli kanlı caniler, başta öğrenci yurtları, kütüphane ve derslikler olmak üzere birçok yere saldırmış; üniversite içerisinde güvenliklere karşı barikatlar kurarak terör estirmişlerdir.”
Başkan Kılavuz; üniversite yönetimi, emniyet güçleri ve istihbarat teşkilatı da dâhil olmak üzere herkesin bilgisi dâhilinde gerçekleşen saldırı amaçlı bu yürüyüşün neden engellenmediğini sordu.
Olcay Kılavuz, daha sonra şu soruları yöneltti:
“Üniversite dışından gelerek öğrencilerin can güvenliğine kasteden teröristler neden tespit edilmemiştir? Üniversite içerisinde havai fişek, molotof, bıçak, satır, soda şişesi, taş ve sopalarla boy gösteren PKK’lı caniler, rektörün ifadesiyle ‘okulun öğrencileri’ olarak üniversite yerleşkesine girip terörist faaliyetlere devam mı edeceklerdir? Üniversite yönetimi, yurtlarda, öğrenci evlerinde ikamet eden öğrencilerin can ve mal güvenliklerini terör örgütlerinin insafına mı bırakmıştır? Üniversite öğrencilerinin fişlendiği, hedef gösterildiği, saldırılara maruz kaldığı, can güvenliğinin ortadan kalktığı bir üniversitede koltuk işgal eden idareciler ne tür işlerle meşguldür?”
Olcay Kılavuz, Ülkü Ocakları olarak Hacettepe Üniversitesi gibi bölücü örgüt kampı hâline getirilmeye çalışılan bütün üniversitelerin rektörlerini ve güvenlik güçlerini gereken tedbirlerin alınması konusunda bir kez daha uyardı.
Kılavuz, “Çözüm zırvaları adı altında bölücülüğe ve PKK’ya verilen tavizler nasıl ki ülkemizin cehenneme dönmesine neden olmuşsa, üniversite yerleşkelerinde yuvalanan ve hainlere verdiğiniz tavizler aynı hainlerin üniversitelerimizi de yangın yerine çevirmesine neden olacaktır. Eğitim yuvası olması gereken üniversitelerin terör yuvası olması hâlinde yaşanacak olayların başmüsebbibi bunlara çanak tutan idareciler olacaktır.” ifadesine yer verdi.