Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK: “MEMURLAR VE EMEKLİLER YENİ YILA HÜSRANLA BAŞLADI”

10 Şubat 2016 12:35
Okunma
981
  Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK: “MEMURLAR VE EMEKLİLER YENİ YILA HÜSRANLA BAŞLADI”

 


Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, acemice atılan imzanın sonucunda memur ve emeklilerin enflasyon farkından kaynaklı olarak aylık ortalama 43 TL kayba uğradıklarını söyledi.
İsmail Koncuk, “Tarihî sözleşme yaptık diyerek göz boyamaya çalışanların maskesi yine düşmüş, memur ve emeklilerimiz masada ikinci kez büyük bir yenilgiye uğratılmışlardır. Tabiri caizse, takke düşmüş, kel görünmüştür.’’ dedi.
Memurların ve memur emeklilerinin yaşadığı kaybın, yeni yılın ilk mesai gününde tüm çıplaklığı ile ortaya çıktığını söyleyen Koncuk, “2016 yılı memur ve memur emeklileri için hüsranla başlamıştır. 2015 yılı Ağustos ayında acemi sendika Memur-Sen’in attığı imzanın ardından Türkiye Kamu-Sen’in ortaya çıkararak gündeme getirdiği memur ve emeklinin cebinden çalınan rakamlar, yeni yılın ilk mesai gününde acı bir gerçek olarak karşımıza çıkmıştır.’’ diye konuştu.
Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan İsmail Koncuk şunları söyledi:
“Kaybedilen rakamlar hiç de azımsanacak ölçüde değildir. Örneğin bir doktorumuzun yıllık kaybı toplamda bin 320 lirayı bulurken, Öğretmenin kaybı ise yıllık 576 lira olacaktır. Ortalamada ise yıllık kayıp lirayı bulacaktır. Bu kayıplar, memurlarımızın hem çalışırken hem de emeklilikte maaşlarının daha düşük olmasına neden olacağı için ömürleri boyunca da peşlerini bırakmayacaktır. Sadece bu hata yüzünden; 30 yıl çalışan bir doktor, bugün emekli olması hâlinde dahi yaklaşık 2.000 lira daha az emekli ikramiyesi alacaktır. 2016 yılının ilk günlerinde hayatımızın her alanına yüklenen yeni vergiler ve zamlarla yaşam aczi içine düşürülen memur ve emeklilerin cebinden çalmak hangi vicdana ve ahlaka sığmaktadır? Kamu görevlilerimiz artık bu gerçekleri görmeli ve toplu sözleşme masasına yetkilendirerek gönderdikleri sendikaları gözden geçirmelidirler. Memurlar ve emekliler yaşanan bu kaybı yetkili konfederasyondan talep etmeli, her toplu sözleşme döneminde yaşadıkları kayıpların hesabını sormalıdırlar. Elde edilen kazanımların bir ödülü var ise ihanetin de bir bedeli olmalıdır. Türkiye Kamu-Sen olarak bu rezalete son vermek adına konuyu yargıya taşıdık. Bu rezalete yargının son vermesini umuyoruz.”