CHP İstanbul Milletvekili Eren ERDEM: "CHP GENÇLİĞİ TERÖR ÖRGÜTLERİYLE ASLA BİRLİKTE OLMAZ"

10 Şubat 2016 12:29
Okunma
1136
CHP İstanbul Milletvekili Eren ERDEM: CHP GENÇLİĞİ TERÖR ÖRGÜTLERİYLE ASLA BİRLİKTE OLMAZ

 

 
CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, CHP gençliğinin şimdiye kadar terör örgütleriyle birlikte olmadığını ve bundan sonra da olmayacağını söyledi.
Bölücü terör örgütü PKK militanları tarafından son zamanlarda bazı üniversitelerde öğrencilere yapılan saldırıları değerlendiren Erdem, şunları belirtti:
"Üniversitelerde politik, siyasi tartışmalar olur. Bu çok doğaldır ve normaldir. Politik tartışmaların olmadığı üniversitelerin, gerçek anlamda üniversite ruhu taşımadığını düşünüyorum. Ancak şiddet varsa problem var demektir. Üniversitelerde herkes fikrini tartışarak konuşarak dile getirmek zorundadır. Ama içinde şiddet olan hiçbir süreç hoş görülemez. CHP olarak şiddeti asla kabul etmeyiz; ister sağcı, ister solcu olsun. Her üniversite, fikir tartışmalarının olduğu platformlardır. Bu anlamda farklı düşüncelere sahip olan gençlerin bir takım münazaralar yapması son derece gerçekçidir. Solcuların olduğu yerde sağcılar olur, sağcının olduğu yerde solcular olur. Birbirleriyle şiddet ekseninde bir gerilim yaşamadıkları sürece problem yok demektir."
“CHP’li gençlerin bazı üniversitelerde bölücü terör örgütü ile birlikte hareket ettiğine” ilişkin iddiaların hatırlatılması üzerine Erdem, şu görüşleri kaydetti:
"Bunlar iktidarın torba yasa alışkanlığından doğan bir torba süreci okuma ve analiz etme mantığının resmidir. CHP gençliği şimdiye kadar hiçbir zaman terör örgütlerine mensup gençlerle yan yana olmamıştır bundan sonra da olmayacaktır. AKP böyle bir algı oluşturmaya çalışıyor. CHP gençliğinin temel kırmızı çizgileri vardır ve altı ok eksenindedir. Atatürk'ün olmadığı yerde olmazlar. CHP gençliği Atatürk devrimciliğine inanır ve savunur. Diğer sol örgütlerin PKK ile birlikte hareket etme meselesi onları bağlar, bizi bağlamaz. Bizim sol anlayışımıza göre, biz Kuva-yı Milliye ruhu ile besleniriz. CHP gençliği millî birlik ve bütünlüğü koruyan, ülkesindeki ekonomik sorunları çözmeye çalışan, eşitliği ağlamak ve yoksulluğu bitirmek için mücadele eden solculardan oluşur. Bizim sol anlayışımızda şiddet ve terör örgütleriyle birliktelik olmaz. Solculuk; eşitlik, özgürlük, kardeşlik, demokrasi, adalet ve hümanizm demektir. Eşitliğin ve özgürlüğün olmadığı, şiddetin olduğu yerde sol olmaz."