MHP Grup Başkan Vekili Oktay VURAL: "GÜNEYDOĞU’DAKİ BUGÜNKÜ DURUM, ÇÖZÜM SÜRECİNİN BİR SONUCUDUR"

15 Ocak 2016 18:52
Okunma
1118
  MHP Grup Başkan Vekili Oktay VURAL: GÜNEYDOĞUDAKİ BUGÜNKÜ DURUM, ÇÖZÜM SÜRECİNİN BİR SONUCUDUR


 
MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, güneydoğu illerine büyük çapta yapılan askerî sevkiyatı değerlendirirken hükûmetin terör politikasını eleştirdi.
Oktay Vural:
“Meselenin bu safhaya gelmesi, çözüm sürecinin sonucudur. PKK terör örgütünün siyasi amaçlarına ulaşması yolunda fiilî girişimleri engellenememiştir.” dedi.
Vural, daha sonra şunları söyledi:
“Diyarbakır'ın her noktasına hendekler kazılırken,  bombalar saklanırken devlet ne yaptı? Bunlar nereden geldi?  Maalesef çözüm sürecinde görmeyen gözlerin ortaya koyduğu bir tablodur bu. Türkiye egemen bir devlet olarak fiilî girişimler karşısında elbette inisiyatifini kullanacaktır. PKK eylemlerinden bıkan vatandaşların bölgeyi terk etmesi ciddi bir sorundur:  Âdeta terör örgütüne müzahir olmayanlar ayrılıyorsa PKK’nın arzuladığı demografik bir yapı ortaya çıkabilir.”
Oktay Vural, bölgede eğitim veren öğretmenlerin çekilmesi konusunda da “Devlet, memuruyla öğretmeniyle kaymakamıyla varsa vardır. Öğretmenlerin çekilmesi âdeta devletin de çekildiğine ilişkin bir kanaati güçlendirdiği gibi, vatandaşların da kopması sonucunu doğurabilir.” diye konuştu.
Oktay Vural, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Demografik olarak o bölgede PKK’ya muhalif olan kimselerin enterne edilmesine yönelik süreç, terör örgütünün arzuladığı bir süreçtir. Devlet neden geri çekiliyor, öğretmen geri çekiliyorsa okuttukları çocuklar ne düşünür acaba? Tehlikeli bir süreç olduğu kanaatindeyiz. Çözüm sürecinin doğu ve güneydoğuda ‘birlik projesi’ olduğunu söyleyenler, PKK terör örgütüyle yapılan müzakerelerin gönülden kopuşunu ve bölgeden kopuşu nasıl etkilediğini ortaya koymaktadır.”
Hükûmetin; PKK ile müzakere ederken bölge halkını PKK’nın kucağına ittiğini kaydeden MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural,  “Sistemli ve stratejik bir mücadele ortaya koymak lazım." diye konuştu.