Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK: "YÖNÜMÜZÜ TÜRKMEN KARDEŞLERİMİZE DÖNMELİYİZ."

15 Ocak 2016 18:13
Okunma
976
  Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK: YÖNÜMÜZÜ TÜRKMEN KARDEŞLERİMİZE DÖNMELİYİZ.

 


Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türkiye’nin son yıllarda Türkmeneli’ni ve Türkmen soydaşlarını yetim bıraktığını belirterek "Yönümüzü Türkmen kardeşlerimize ve o coğrafyaya dönmeliyiz.” dedi.
Türkmeneli Kültür Merkezince düzenlenen, "Türkmeneli Kültür Günleri" Ankara'da yapıldı. Kültür günlerinin açılışına Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş ve genel merkez yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Kültür günlerinde Genel Başkan Koncuk'a, Türkmeneli coğrafyası ve Türkmenlere sağladığı katkılardan dolayı Türkmen eğitimcileri öğretmen heyeti tarafından plaket verildi. Plaketi aldıktan sonra kısa bir konuşma yapan Koncuk; Türkmeneli’nin, Türkiye açısından son derece önemli bir coğrafya olduğunu vurguladı.
Türkmen kültürünün, Türk kültürünün önemli bir parçası olduğunu kaydeden Koncuk, şunları söyledi:
“Bu kültürü tanıtma gereği duyuyorlar ülkemizde. Türkmen kültürünü burada anlatmak elbette önemli ama Kerkük’te yaşananları dile getirmek de önemli. Tuzhurmatu’da, Telafer’de yaşananları hatta Suriye Türkmenlerinin yaşadıklarını anlatmak da önemli. Biz Türkiye Kamu-Sen olarak elimiz nereye eriyor ve gücümüz neye yetiyorsa Türkmen kardeşlerimiz için bir şeyler yapma gayretindeyiz. Bunun yeterli olmadığını biliyoruz. Türkmeneli’nde Türkmen varlığı Osmanlıyla başlamıyor, daha öncesi var. Millî Eğitim Bakanlığını Türkmen öğretmenlere sahip çıkarak eğitim programları düzenlemeye davet ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, Türkmenlerin yaşadığı problemler konusunda çok daha şuurlu olması gerekir çok daha millî düşünmesi gerekir. 13 yılda Türkiye’nin Türkmeneli’ne yönünü ne kadar döndüğünü buradan söyleyebilmeliyiz. Bunu konuşmamız, anlatmamız lazım. Türkmenleri orada yetim ve öksüz bıraktığımızı da burada ifade etmemiz lazım. Ben de çocuk yaşlardan beri Türk dünyasına, Türklük davasına ömrünü, gönlünü veren bir insan olarak, bir Türk olarak bunları söyleme gereği duyuyorum.”
Türkiye Kamu-Sen olarak Kerkük’teki öğretmenlere yönelik iki kere Türkiye Türkçesi kursu düzenlediklerini kaydeden İsmail Koncuk, bu eğitimlere Kerkük’ten 50 öğretmenin katıldığını duyurdu.
Türkçe kursları konusunda Millî Eğitim Bakanlığına yüklenen Koncuk, “Bu programları acaba bizim mi yapmamız gerekirdi? Bu ülkenin bir Millî Eğitim Bakanlığı var, bakanlığın zaman zaman Kerkük’teki Türkmen öğretmenlere her alanda onların yetişmelerine sağlamak amacıyla çeşitli kurslar vermesi gerekir.” dedi.
Genel Başkan İsmail Koncuk, Türkmen öğretmenlere mutlaka Türkiye Türkçesi kursu verilip desteklenmesi gerektiğini ifade etti.
Koncuk, daha sonra şöyle konuştu:
“Ben ne yazık ki desteklendiklerini görmüyorum. TİKA’mız var ama TİKA’nın yönünün Türklere dönmesi lazımdır artık. Ben gerçekleri söylemeyi seven bir insanım. Cesaretle gerçekleri söylemediğimiz zaman al tekke ver külah bu işler çözülmüyor. Elbette Kerkük Türklerin vatanıdır. Türkmenlerin varlığı Kerkük’te sadece Osmanlı ile başlamıyor. Çok daha öncelere dayanmaktadır. Bugün ne yazık ki orada Türkmenleri yok etme planları yapılıyor. Hatta yıllardan beridir bu planlar yapılmaktadır ama millî kültürü canlı tutarak biz orada varlığımızı bugüne dek sürdürdük. Türkmen şiirleri, türküleri ile varlığımızı sahipsiz olmamıza rağmen sürdürdük. Bu sebeple hem Türkmen Kültür Merkezine hem de vakıf başkanı ve yöneticilerine, Türkmen kültürünü bir kez daha ifade etme çalışmalarından dolayı kutluyorum. Millî varlığımız, millî düşüncelerimiz sürdükçe, Türkmeneli’de devam edecektir, Türkmen’in sahibi de Türkmen olacaktır ama herkes şunu bilmelidir: Orada Türkmenlerin tırnağına taş değse burada yüreği yanan milyonlarca insan vardır. Bu faaliyete destek veren herkesi kutluyorum, teşekkür ediyorum.”