CHP Lideri Kemal KILIÇDAROĞLU: “1 KASIM TABLOSU SORUMLULUĞUMUZU ARTIRDI”

09 Aralık 2015 11:45
Okunma
1027
  CHP Lideri Kemal KILIÇDAROĞLU: “1 KASIM TABLOSU SORUMLULUĞUMUZU ARTIRDI”

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım seçim sonuçlarını değerlendirirken “Ortaya çıkan tablo, CHP sorumluluğunu çok daha ileriye taşımıştır. Bunun bilincindeyiz. Biz bu ülkede güçlü, sağlıklı bir demokrasinin olmasını istiyoruz. Ortaya çıkan tablo diğer muhalefet partileri oy kaybettiklerinden ötürü parlamentoda da parlamento dışında da sorumluluğunuz artmıştır." dedi.
Türkiye'nin bu seçimlere olağanüstü koşullarda gittiğine dikkati çeken Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
"7 Haziran-1 Kasım arasındaki 5 aylık sürede 400’e yakın insan hayatını kaybetmiştir. Bunun da çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Terör, can ve mal güvenliği her şeyin üstüne çıkmıştır. 1 Kasım’da ortaya çıkan tabloya saygılıyız. Hiç kimsenin bundan en ufak endişe duymamasını istiyorum. CHP seçim öncesi yaptığı çalışmalarla ortaya koyduğu tablolardan hiçbir olumsuz tepki almamıştır. Hiçbir yurttaşımız olumsuz bir tepki göstermemiştir. CHP’de yaşanan değişim olumludur ve kararlılıkla devam edecektir. Ortaya çıkan tabloda güç ve hukuk değerlendirilmeli. Bu iki kavramın özenle korunması gerekli… Bütün iktidarların hukukun üstünlüğü kavramına uyması gerekli… Bütün bunları dikkatle izleyeceğimizi bütün vatandaşlarımızın, bütün siyasi partilerin bilmesi gerekli… Hiç kimse kendisini hukukun üstünde görmemeli. Her yurttaşın can ve mal güvenliği sağlanmalı. Gücün baskıya dönüşmesi son derece tehlikelidir. Bugüne kadar hep mazlumun yanında olduk, bundan sonra da mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin geleceği açısından hiç kimse kaygılanmasın. Bu ülkeye demokrasiyi getiren CHP’dir. Demokrasiyi güçlendirecek parti de CHP’dir. Gücün hukukun dengelenmesi gerektiğini söyleyen de CHP’dir. Hiçbir gücün hukukun üstünde olmadığını söyleyen CHP’dir. Biz bu çerçevede görevimizi yapmaya çalışacağız. Tüm yurttaşlarımızın iktidarı yakından izlemek, gerekli muhalefeti yapmak bizim temel görevimiz olmaya devam edecektir.”
Kılıçdaroğlu, istifa edip etmeyeceği yolundaki tartışmalara da açıklık getirdi:
"CHP'yi diğer partilere benzetmeyin. Demokrasiyi bu ülkeye getirmiş partiyiz. Kurallar neyi gerektirirse o kurallar aynen çalışır. Parti organlarımızda seçim sonucunu değerlendireceğiz. Oyumuz arttı diye kendimizi başarılı görmüyoruz. Olağan bir süreçte seçime gitmedik. Ekonomideki olumsuzluklar hiçbir zaman düşünülmedi. Eğer olağanüstü durumlar olmasaydı farklı sonuçlar çıkabilirdi. Bizim hazırladığımız iki seçim bildirgesi toplumda kabul gördü. Keşke olağanüstü seçim dönemi yaşamasaydık, o zaman CHP’ye gelen oy oranını görürdük. Duruma göre hareket edeceğiz."