ERDOĞAN KABİNESİ

09 Aralık 2015 11:08
Okunma
1145
ERDOĞAN KABİNESİ

 
 
64. hükûmette Erdoğan’ın yakın çevresinin yanı sıra 17/25 Aralık sürecinin etkin isimleri yer aldı.

 
1 Kasım Seçimlerinden sonra milletvekillerinin TBMM’de yemin ettiği 17 Kasım günü, Cumhurbaşkanı Erdoğan 64. Cumhuriyet hükûmetini kurma görevini AKP Genel Başkanı ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu'na verdi.
Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan 64. hükûmet, yeterli çoğunluğa sahip AKP‘li milletvekillerinin desteğiyle 30 Kasım’da TBMM’den güvenoyu aldı. Yapılan oylamaya 509 milletvekili katıldı. 315 milletvekili hükûmet programına olumlu oy verirken 194 milletvekili de olumsuz oy kullandı.
64. hükûmette Erdoğan’ın yakın çevresinin yanı sıra 17-25 Aralık sürecinin etkin isimleri yer aldı. Yeni hükûmette kilit bakanlıklara Erdoğan’a yakın isimlerin getirilmesi, “Erdoğan kabinesi” yorumlarına yol açtı. Tayyip Erdoğan’ın damgasını vurduğu kabinede, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı da damadı Berat Albayrak’a emanet edildi.
64. hükûmet listesi şöyle:
Başbakan: Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcıları: Tuğrul Türkeş, Mehmet Şimşek, Numan Kurtulmuş, Yalçın Akdoğan ve Lütfü Elvan, Adalet Bakanı: Bekir Bozdağ, Ekonomi Bakanı:  Mustafa Elitaş, Maliye Bakanı:  Naci Ağbal, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı:  Sema Ramazanoğlu, Avrupa Birliği Bakanı: Volkan Bozkır, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Fikri Işık, Gümrük ve  Ticaret Bakanı: Bülent Tüfenkçi, Kalkınma Bakanı: Cevdet  Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı: Mahir Ünal, Gençlik ve Spor Bakan: Akif Çağatay Kılıç, Çevre ve Şehircilik Bakanı: Fatma Güldemet Sarı, Orman ve Su  İşleri Bakanı: Veysel Eroğlu, İçişleri Bakanı: Efkan Âlâ, Millî Savunma Bakanı: İsmet Yılmaz, Dışişleri Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu, Sağlık Bakanı: Mehmet Müezzinoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Berat Albayrak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı: Faruk Çelik, Kalkınma Bakanı: Cevdet Yılmaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Süleyman Soylu, Millî Eğitim Bakanı: Nabi Avcı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı: Binali Yıldırım.