DAVUTOĞLU, BALKON KONUŞMASINDA BOL KESEDEN ATTI

09 Aralık 2015 10:45
Okunma
1040
DAVUTOĞLU, BALKON KONUŞMASINDA BOL KESEDEN ATTI

 
 
Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimlerinin ardından beklenen balkon konuşmasını yaptı.
"4 yıl boyunca ayrım yapmadan herkesi kucaklayacağız." diye söz veren Davutoğlu, "Sizler, ülkemiz üzerinde oynanan oyunları gördünüz ve bu oyunları bozdunuz. Sizler, o sandıklara sadece eski Türkiye'nin partilerini değil; eski Türkiye'nin zihniyetini, kaosu, şiddeti, terörü, istikrarsızlığı gömdünüz. AK Partiye 'Tek başına, işbaşına.' dediniz." ifadelerini kullandı.
Davutoğlu, "Herkesin hukuku güvence altındadır. Türkiye'yi 2023 hedeflerine götüreceğiz." dedi.
Nefret ve şiddet dilinin kaybedeceğini belirten Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Türkiye'yi her türlü çatışmadan çıkaracağız. Bu seçimde yenilen yoktur. Bu seçimde Türkiye, milletimiz ve demokrasi kazanmıştır. Verdiğiniz mesaj, önümüzdeki 4 yılda yönetime yansıyacaktır. Eski Türkiye'nin bütün antidemokratik uygulamalarını tarihe gömdük. Özgürlüğü de güvenliği de teminat altına alan yeni Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz. Hz. Mevlana'nın dediği gibi, bugün yeni bir gündür. İlk günkü aşkla 'Haydi bismillah!' diyoruz. Çözüm iradesinden bir an bile ayrılmayacağız. Eski Türkiye bir daha geri gelmemek üzere yerin 7 kat altına gömülmüştür."
1 Kasım Seçimlerinin “yeni Türkiye'nin referandumu” olduğunu öne süren Ahmet Davutoğlu, şunları kaydetti:
"Bugün bu referandumda yeni Türkiye'ye mutlak bir şekilde 'Evet.' denmiştir. Milletimizin talimatı başımızın üstünedir. Milletimiz istikrar, güven istediğini ortaya koymuştur. Milletimiz koymuş, dünya duymuştur. Demokrasiden, adaletten, merhametten, sevgiden geriye bir adım gidilmeyecektir. Herkesin hukuku güvence altındadır. 78 milyon vatandaşımızın hukuku mutlak suretle korunacaktır. Türkiye daha güzel daha güçlü olacaktır. Bugün değilse bile inşallah gelecek seçimde AK Partiye oy verecek olan bütün vatandaşlarımıza da sesleniyorum. Demokrasimiz kazanmıştır. Bütün vatandaşlarımız emin olsunlar. Siz 7 Haziran'da bu meydanda toplanarak, umutsuzluğa kapılmayarak, bugünkü zaferi aslında o akşam bize müjdelediniz. Bu zafer 78 milyonundur. Kazanan gençlerdir, kadınlardır, işçilerdir, emeklilerdir. Bugünün kazananı yoksullardır, mazlumlardır, kimsesizlerdir. Bugün sandıktan çıkan sonuç barışın, adaletin, istikrarın zaferidir. Bugün sadece AK Parti değil, bütün Türkiye kazanmıştır; geleceğimiz, umudumuz, gelecek nesiller kazanmıştır. Aziz millet her türlü kutuplaşmaya son noktayı koymuştur. Bütün vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği bizim teminatımız altındadır. Eski Türkiye'nin bütün antidemokratik uygulamalarını tarihe gömdük. Bugün yeni bir milattır, 2002 devriminin bir kez daha tescil edilmesidir. Yeni Türkiye'nin inşa süreci 1 Kasım 2015 itibariyle millet tarafından hayata geçirilmiştir. Blok siyaseti, demokrasi siyaseti karşısında diz çökmüştür, terör siyaseti sandık karşısında diz çökmüştür.”