E. SEMİH YALÇIN: “TERÖRÜ SADECE MHP BİTİRİR”

20 Kasım 2015 16:39
Okunma
1126
E. SEMİH YALÇIN: “TERÖRÜ SADECE MHP BİTİRİR”



ROTTERDAM – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın, Hollanda Türk Federasyon (HTF) tarafından düzenlenen “Ülkenin Geleceği İçin Gönül Sohbetleri” programı kapsamında Hollanda’ya ziyarette bulundu. Arnhem, Vlaardingen, Maassluis ve Rotterdam kentlerinde bulunan teşkilatlarda vatandaşlarımızla bir araya gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın, vatandaşlarımıza önemli mesajlar verdi.
Rotterdam Oba Restoran’da, basın mensuplarıyla gerçekleştirilen sohbet programına MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın ile Hollanda Türk Federasyon Genel Başkanı Murat Gedik, Kadın Kolları Başkanı Neslihan Büyükhan, yönetim kurulu ve teşkilat başkanları katıldı.
HTF Genel Başkanı Murat Gedik, “Federasyon olarak değişik periyotlarla Türkiye’den MHP’den milletvekilleri ve yönetim kadrolarından konuşmacılar davet ederek burada yaşayan halkımızı bilgilendirme adına organizasyon tertip etmeye devam edeceğiz.” dedi.
 
KIRMIZI PLAKA MERAKLISI DEĞİLİZ
Prof. Dr. E. Semih Yalçın, “Terörle mücadele çözülmeyecek bir problem değildir. Hükûmet eden siyasi parti, terör problemini bitirmek istiyorsa bitirir. TSK, Millî İstihbarat Teşkilatı, Emniyet teşkilatı buna muktedirdir. Talimat veren siyasi iradenin tutarlı olması gerekir. Biz o noktada; partimize ve politik görüşümüze güvendiğimizden dolayı, o kararlılık MHP’de olduğundan dolayı terörü biz bitiririz diyoruz. Kurtuluş MHP’dedir, bunu milletimiz artık görmelidir. MHP iktidara gelmediği takdirde bu ülke bölünmeye doğru gidiyor. Biz MHP olarak bu ülkenin bölünmemesini, bu ülkenin size hizmet eder hâle gelmesini vadediyoruz. Biz kendimiz için iktidar olmayacağız, çok isteseydik ‘kırmızı plaka’ meraklı olsaydık koalisyonu kurardık.” ifadelerini kullandı.
Yalçın, “7 Haziran sonrası şayet bir koalisyon hükûmeti kurulamadıysa bunun müsebbibi Cumhurbaşkanıdır, Başbakan Davutoğlu’dur. AKP yönetimi, MHP ile gerçekleştirdiği görüşmelerde asla koalisyon kurma teklifi yapmamıştır. AKP-MHP koalisyonu kurulmadıysa bunun müsebbibi asla Devlet Bahçeli değildir. Türkiye, 7 Haziran sonrası yeni bir döneme girdi. Çünkü o tarih, tek başına iktidar olan bir siyasi partinin, tek başına iktidar olmasına son vermiştir. Bu halkın iradesidir. Dolayısıyla biz bu sonuçlara saygılı olduğumuzu 7 Haziran akşamından ifade ettik.”
 
TERÖR BAŞKENTE SIÇRADI
Millî Mücadele Dönemi’nde dahi bu denli terör saldırıları olmamıştı, diyen Yalçın, “Ülkemiz kan gölüne döndü, yangın yeri maalesef. Bir kaos oluşmaya başladı. Terör örgütlerinin Ankara’da bomba patlatması, Cumhuriyet’in merkezinden vurulması anlamına gelir. Terörün Ankara’ya kadar sirayet etmiş olması, çok tehlikeli bir vaziyetin oluşması hâlidir. Buradan terörü bir kez daha lanetliyoruz.”