“ATATÜRK'ÜN ÇİZDİĞİ İSTİKAMETTEN SAPMAYIN.”

20 Kasım 2015 16:24
Okunma
1292
“ATATÜRKÜN ÇİZDİĞİ İSTİKAMETTEN SAPMAYIN.”


 
Eski Atatürk Lisesi Müdürü Türkân Hacaloğlu, okul mezunlarının büyük buluşmasında yaptığı konuşmada, “Atatürk’ün çizdiği istikametten asla sapmayın ve çocuklarınızı da bu istikamette yetiştirin.” tavsiyesinde bulundu.
 
YENİ DÜŞÜNCE – Türk eğitim hayatında çok büyük bir yere sahip olan, bilimden sanata, sanattan spora birçok alanda lider misyonunu sürdüren, pek çok alanda ulusal bazda meşhur simanın yetiştirilmesine katkı sunan 129 yıllık dev çınarın yaprakları tekrar bir araya geldi.
Kuruluşu 1886 yılına dayanan ve Taş Mektep ismiyle isim yapmış Ankara Atatürk Lisesinin mezunları, 18 Ekim 2015 günü okul bahçesinde büyük bir buluşma gerçekleştirdi.
Mezunların öğrenciliklerini geçirdikleri sınıflardaki sıralara oturup eski günleri yâd etmeleri, eski dostların bir araya gelerek fotoğraf çektirmeleri duygusal anların yaşanmasına vesile oldu.
Okul Müdürü Bayram Akyüz; açılış konuşmasında, Atatürk Lisesinin bütün mezunların evi olduğunu ve burada bulunan herkesin Atatürk Lisesine karşı bir vefa borcu bulunduğunu belirterek “Herkesin ülkemizin bu en iyi devlet lisesi olma vizyonuna sahip okulumuza katkı sunmasını gerekir. Atatürk Liseli olmak ayrıcalıktır. Bu ailenin mensubu olmak ayrı bir ayrıcalıktır." dedi.
Eski Okul Müdürü Türkan Hacaloğlu, buluşma vesilesiyle yaptığı konuşmada, şunları söyledi:
“Bugün Atatürk Lisesinin tarihinde görülmemiş bir sevgi seli ile beraberim. Gururluyum, duyguluyum, acıları bir tarafa bırakıp, bugün tatlı anılarımla yaşamak istiyorum. Zaten toplantımızın amacı, yıllar sonra hatıraları sevgiyle paylaşmak, dostlukları pekiştirmek, yeni dostluklar kurup Atatürk Liseliler arasındaki dayanışmayı sağlamak. En önemlisi bu büyük buluşmayı her sene tekrarlayıp gelenek hâline getirmektir. Cumhuriyet’imizin kurucusu o yüce insanın adını taşıyan bu kutsal mekânda eğitim, öğretim gördünüz. Sizler Atatürk Lisesi mezunları olarak, Atatürk’ün çizdiği istikametten, gittiği yoldan ve gelecek nesillere bıraktığı ilkelerinden asla vazgeçmeyeceğinize ve çocuklarınızı da bu istikamette yetiştireceğinize inancım sonsuzdur. "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır; fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır." diyen Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar kılacağımıza, her hâl ve şartlarda adını daima kalplerimizde yaşatacağımıza ant içerken sözlerime son veriyorum."