MHP’NİN SEÇİM BİLDİRGESİ DOPDOLU

28 Ekim 2015 11:32
Okunma
1122
MHPNİN SEÇİM BİLDİRGESİ DOPDOLU

 
 
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Seçim Bildirgesini Açıkladı:
"BU BİLDİRGE GELECEĞİN TASAVVURUDUR."
 
YENİ DÜŞÜNCE - Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimleri için hazırlanan seçim bildirgesini Ankara’daki Arena Spor Salonu'nda yapılan görkemli bir törenle açıkladı.
Bildirgenin açıklanması sırasında salonda bulunan kalabalık dikkati çekti. MHP’nin seçim vaatleri salonda hazırlanan büyük pankartlarla yansıtıldı.
MHP, 7 Haziran Seçimlerinde "Bizimle yürü Türkiye" sloganını kullanmıştı. 1 Kasım seçimlerindeyse "Ülkenin geleceğine oy ver" ve “MHP Ülkenin geleceği" sloganlarını seçti.
MHP’yi destekleyen vatandaşların hınca hınç doldurduğu Arena’da sık sık, “Devletin başına Devlet gelecek!”, “Ölümüne Bahçeli, Ölümüne MHP!” sloganları atıldı.
MHP'nin 1 Kasım seçim bildirgesi açıklanmadan önce; çözüm süreci, PKK, mülteci sorunu ve ekonomik faaliyetlerin eleştirildiği bir sinevizyon gösterisi yapıldı.
Genel Başkan Bahçeli'nin açıklamalarına göre, MHP'nin öne çıkan başlıca seçim vaatlerinden biri, "üniversite sınavının kaldırılması".
Bildirgenin açıklandığı salonda büyük pankartlara yazılan ve öne çıkan vaatler arasında mazotun 1 lira 75 kuruş yapılması, evlenecek gençlere 10 bin lira faizsiz kredi, evi olmayan ailelere aylık 250 lira kira yardımı yapılması gibi unsurlar yer aldı.
MHP'nin en dikkat çeken vaadiyse işsizlikle mücadelede her ailenin en az bir ferdine iş imkânı sağlanacağına ilişkin oldu.
Beyannamede, emeklilere yılda iki defa 1400 lira emekli destek ödeneği verileceği de ifade edildi.
MHP'nin beyannamesinde, askerlik görevini yapan erlere ilişkin ayrı bir madde yer aldı. Buna göre, askerlik sırasında erlerin sigortalanacağı, primini de devletin ödeyeceği sözü verildi.
MHP, askerlik dönüşünde de gençlere iş kurmaları ya da borçlarını ödeyebilmeleri için kredi verilmesini vadetti.
MHP yönetimi, şehitlere saygı çerçevesinde seçim bildirgesi tanıtım toplantısında seçim müziği çalınmaması kararı aldı. 
 
BAHÇELİ, ERDOĞAN'I SERT DİLLE ELEŞTİRDİ
Sinevizyon gösteriminin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin konuşması başladı.
Bahçeli; konuşmasında, geçici AKP hükûmetini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sert bir dille eleştirdi.
Konuşmasına Nihat Atsız'ın “Kahramanlık” şiirini okuyarak başlayan Bahçeli,  “Bugün açıklayacağımız beyanname bir gelecek tasavvurudur. Geceli gündüzlü gayretlerle hazırlanmış köklü bir cevaptır. Mağdura, mazluma, mahzun bakışlara umut vardır. Sosyal ve siyasal krizlere çare vardır.” diye konuştu.
Bahçeli, manevi değerlerin farkında olduklarını vurgulayarak şunları söyledi:
“Çetin mücadelelerle örülen bir geçmişi geleceğin ter temiz ruhuyla buluşturmalıyız. Geçmişten geleceğe bir köprü kurmak zorundayız. Biz yolumuzda kararlı şekilde yürümeli ve ülkemizin geleceği için çalışmalıyız. Bugün açıklayacağımız beyanname bir gelecek tasavvurudur. Geceli gündüzlü gayretlerle hazırlanmış köklü bir cevaptır. Mağdura, mazluma, mahzun bakışlara umut vardır. Sosyal ve siyasal krizlere çare vardır. İç ve dış politikaya millî ve gerçekçi yorum vardır. Biz bugünü gözden kaçırmadan anı ihmal etmeden, geleceği inşa etmek istiyoruz. İnkâr eden çok çıkacaktır, dudak bükenler kendilerini belli edecektir. Milliliğe yabancı hasmane tutumlarına sürüsüne berekettir. Türk tarihinin şeref nişanesinin Türk milletine ait olduğunu hiç bir mihrak saklamayacaktır. Türk milliyetçiliği hem ülke kurtarmış hem de ülke kurmuştur."
 
“GELECEK MHP'NİN OMUZLARINDA PARLAYACAKTIR."
Vaktin, ülkenin geleceğine sahip çıkma günü olduğunu söyleyen Bahçeli, “MHP, aziz milletimize ülkenin geleceği için oy ver çağrısı yapmaktadır. Her türlü hile ve ayak oyunu ile yenilenme kararı alınan 7 Haziran Seçimlerinden sonra önümüzde 1 Kasım seçimi var. Seçim sonuçlarını hazmedemeyen kaçak saray ve uşakları bir kez daha seçim kartını ortaya koymuştur. AKP Türkiye'ye rest çekmiştir. Davutoğlu kullanılmıştır. Türkiye 5 aylık arayla ikinci kez sandık başına gidecektir.  Bu durum siyasi tarihimizde bir ilktir. Millî irade kaçkınlarının oyunlarını bozmak için yeni bir imkân var önümüzde. 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak seçimler için geri sayım başlamıştır. MHP, 1 Kasım'a tüm imkânlarıyla hazırlanmaktadır. Başarmak için savunuyoruz.” diye konuştu.
 
“TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNDE AKP YOKTUR.”
“Gelecek MHP'nin omuzlarında parlayacaktır.” diyen Bahçeli sık sık alkış ve sloganla kesilen konuşmasına şöyle devam etti:
“Bölgesel ve küresel emperyalizmin oyununu bozacak güçtedir. Geleceğin rotasını belirlemek elimizdedir. Bir Ülkücü olan elbette geleceği kafasında ve vicdanında şekillendirecektir. Geleceğin hainlerinin, köksüz ve kimliksizlerin tasallutundan kurtarmayı kafamıza soktuk. Türkiye'nin geleceğinde AKP yoktur. Türk milletinin yarınlarına saray serumuyla yön vermeye çalışan Ahmet yön veremeyecektir. Erdoğan karanlık bir devrin günah yuvasıdır. Erdoğan demokrasiyle gelip demokratik değerlere taş atan nankörlerden belki de ilk isimdir. Davutoğlu ise, karakter nakli yapılarak ruhunu koltuğa satan bir şahsiyettir. Şimdi bu ikili kalkmış millilikten bahsediyorlar. Tıpkı iblisin iyilikten bahsetmeleri gibidir. Tıpkı cenaze törenine katılan maktulün merhumu övmesi gibidir. Erdoğan işler sarpa sardı mı hemen millîliği hatırlamaktadır.”
 
"HEP ARAMIZA NİFAK SOKMAYA ÇALIŞTILAR."
“Teröristleri alkışladılar. Bunların yatacağı yer sığınacağı delik yok” diyen Bahçeli, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Türkmenlerin katli Barzani ile sazlı sözlü kucaklaşan şimdilerde de millîlik taslayan Erdoğan'dı. 37 yıl sonra bir PKK'lıyı Türkiye'ye getirip megri megri türküsü söyleten aynı Erdoğan'dı. Kandil misyonerlerinin kim olduğunu siz iyi biliyorsunuz. Habur'da gelenleri davul ve zurnayla kutlayan, karşılanmasına zemin hazırlayanlardan ne yerli ne de milli bir irade vardır. Bugün millilik diyenler dün milliyetçilere en galiz küfürlerle saldırıyorlardı. MHP'ye en ağır eleştirileri yönelttiler sabır dedik. Biliyoruz ki MHP'ye düşman edilenler Sevr için memur edilmişlerdi. Türkleri Anadolu'dan artmanın planı olarak bu adamları seçmişlerdi. Bunlara göre MHP bunlara tehdit ve engeldi. Hep aramıza nifak sokmaya çalıştılar. Hep üzerimize geldiler. Hisarlarımıza gedik açmaya çalıştılar. Dün başaramadılar gelecekte de asla başaramayacaklardır. Biz olmasaydık MHP ve PKK Türkiye'nin fişini çekmişlerdi. Oslo'dan İmralı'da verilen sözlerin hepsi gerçekleşecek Türkiye'nin tarihten kaydı silinecekti.”
 
BİLDİRGEDE YER ALAN BELLİ BAŞLI VAATLER:
 
 

  • Asgari ücret net 1400 lira olacak
  • Asgari ücretten vergi alınmayacak
  • Emeklilere yılda iki defa 1400 lira destek ödeneği verilecek
  • Çiftçinin kullandığı mazot, gübre ve elektrikten vergi alınmayacak
  • Mazot 1,75 lira olacak
  • Öğretmen ve polise 3600 ek gösterge verilecek
  • Cemevlerine devlet yardımı yapılacak
  • 40 bini Şubat ayında olmak üzere 120 bin öğretmen tayini açıklanacak
  • Askerlik sırasında erler sigortalanacak, sigorta primini devlet ödeyecek
  • Askerlik dönüşünde iş kurmaları veya borçlarını ödeyebilmeleri için
gençlere kredi verilecek.
  • Evlenecek gençlere 10 bin lira faizsiz kredi verilecek
  • Gazilere aylık 400 lira yardım yapılacak
  • Aracını yenileyen şoför esnafından KDV ve ÖTV alınmayacak
  • Muhtaç ve işsiz ailelere aylık 700 lira destek verilecek
  • Muhtaç ailelere 250 lira kira yardımı yapılacak
  • Bakıma muhtaç engelli aylığı 600 lira olacak
  • İhtiyar Heyeti üyelerine 450 lira huzur hakkı verilecek
  • Yetim çocuklara 100 lira yardım yapılacak
  • Üniversite sınavı kaldırılacak