KARAMAN’DA ALİ GÜLER RÜZGÂRI ESİYOR

28 Ekim 2015 11:22
Okunma
1107
  KARAMANDA ALİ GÜLER RÜZGÂRI ESİYOR

 
 
MHP Karaman milletvekili adayı Dr. Ali GÜLER:
“MHP ayakta durduğu müddetçe, nefes aldığımız sürece bu ülkeye hiçbir şey olmaz. Onun için acımasızca bize yükleniyorlar.”
 
Berikan Yayınevinin yazarlarından, Düşünce ve Tarih dergisinin Genel Yayın Yönetmeni Dr. Ali Güler, 1 Kasım’da yapılacak genel seçimler için MHP listesinden Karaman milletvekili adayı oldu. MHP’nin Karaman aday listesine birinci sıradan giren Ali Güler, seçim çalışmalarına hızlı başladı.
Güler, Kurban Bayramı öncesinde eşi Hülya Güler’le birlikte gittiği memleketi Karaman’da kurban kesip dua ederek seçim startını verdi. Güler, asıl seçim kampanyasınıysa bayram sonrası başlattı.
Ali Güler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve Kazım Karabekir Paşa'yı Türkiye'de en iyi bilen akademisyenlerden biri…
Aynı zamanda MHP MYK üyesi olan Dr. Ali Güler, Karaman’da çok sevilen bir sima…
Hemşerileri tarafından büyük bir coşkuyla karşılanan Dr. Ali Güler’e halkın yoğun ilgisi, Karaman'da MHP rüzgârı estiğinin göstergesi.
Güler, MHP il binasındaki toplantı salonunda kendisini karşılayanlara hitaben hararetli bir konuşma yaptı.  
Ali Güler, " Karaman'da seçimi iki dönemdir kaybediyoruz. Karaman'ın doğru düzgün yönetilmesini ve sesinin Ankara'da daha gür çıkmasını istiyorsak eğer, bu psikolojik eşiği mutlaka aşmamız lazım. Hedefe çok yaklaşıyoruz. Allah'ın izniyle bu sefer Karaman'da bu işi başaracağız. Karaman'da artık başımız dik gezmek istiyoruz. Hepimiz çok çile çektik. Ülkücü Hareketin yolu, kutlu ama çileli bir yoldur. Bu uğurda zindanları Yusufiyeye çevirdik. Sürüldük, itildik, kakıldık. Artık yeter. Bu ülkeyi ve Cumhuriyet’i kuran biziz. Cumhuriyeti kuran Türk milleti olarak bu devleti artık biz yönetelim. Bütün temennimiz bu. Bu ülkeyi biz yönetmediğimiz için maalesef büyük sıkıntılar yaşıyoruz." dedi.
 
“İrade Gaspının Hesabı 1 Kasım’da Sorulacaktır.”
 
Konuşmasına; “Mevlana’nın hoşgörüsü, Yunus Emre’nin tevazuu, yetimler babası Karabekir Paşa’nın çocuk sevgisi ve en büyük Türk Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet’imizi kuran çelik iradesi ile hepinizi selamlıyorum. Vatan, bayrak ve istiklal için hayatlarını feda eden tüm şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimiz önünde saygıyla eğiliyorum.” sözleriyle başlayan Dr. Ali Güler, şöyle devam etti:
“13 yıllık AKP iktidarı özellikle 2011’den sonra Türk milleti için adeta bir kâbusa dönmüştür. İnsanımız gittikçe fakirleşmiş, AKP kadroları hırsızlık ve rüşvet batağına batmış, bırakın bunların üzerine gidilmesini; bunları sorgulayan hâkim ve savcılar suçlu sandalyesine oturtulmuştur. Ülkenin iç ve dış borcu alabildiğine artmış, neredeyse millî hasılamız kadar yani ürettiğimiz kadar borcumuz olan bir ülke hâline gelmişizdir. Ekonomimizin bütün mikro ve makro dengeleri bozulmuş, milli gelir her yıl azalarak ülke ve insanımız gittikçe fakirleşmiştir. İşsizlik, özellikle üniversite mezunu yani eğitimli gençlerimizde yüksek boyutlara ulaşmıştır. On yıldır atama bekleyen öğretmenlerimiz vardır. Üniversite bitirdiği hâlde iş bulamayan gençlerimiz milyonlarla ifade edilmektedir. Memurumuz, emeklilerimiz, işçilerimiz perişan vaziyettedir. Esnafımız siftah yapmadan kepenklerini kapatmaktadır. Üreticimiz ürününü değerinde satamaz hâle gelmiş, buna karşılık girdilerinin maliyetleri alabildiğine artmıştır. Çiftçilerimiz derin bir borç batağına batmış, bütün tarlaları banka kredileri karşılığı ipotekli hâle gelmiştir. Kısaca 13 yılda AKP hükûmetlerinin ülkeyi ekonomik bakımdan getirdiği nokta maalesef derin bir hayal kırıklığıdır.”
 
“AKP’li Belediye Güzel Karaman’ımızı Kentten Köye Dönüştürdü.
 
AKP iktidarının basiretsiz ve öngörüsüz dış politika uygulamalarıyla Türkiye’nin etrafının adeta kan gölüne döndüğünü ifade eden Güler, “Tarihsel süreçte tamamen Türkmen yerleşimi olan Suriye’nin kuzeyinde PKK’nın uzantısı olan PYD’nin âdeta devletleşmesine müsaade edilmiştir. AKP iktidarlarının sayesinde PKK Suriye’nin kuzeyinde devlet kurma yolunda hızlı adımlarla ilerlemektedir.” diye konuştu.
Güler, daha sonra şunları söyledi:
“Evet! 1 Kasım 2015 Seçimleri, 7 Haziran Seçimlerinde milletimizin ortaya koyduğu iradeyi beğenmeyen, PKK’ya verdiği sözlerden dolayı talep ettiği 400 milletvekilini alamayan Sayın Cumhurbaşkanı’nın milletle inatlaşmasının sandıkta hesabının görüleceği bir gün olacaktır. Millet, şehit babasına “karaktersiz” diyenlerden aziz şehitlerimiz adına sandıkta hesap soracaktır. Bütün bu olumsuz tablo kimseyi karamsarlığa sürüklememelidir. Milletimiz rahat olsun. Yarınlarından, çocuklarının ve ülkenin geleceğinden emin olsun. AKP iktidarı ve onun çıkarcı, sakat zihniyetinin yarattığı bu sorunlar çözümsüz değildir. Milliyetçi hareket partisi ve kadroları iktidara hazırdır. Türk milletinin güvenli limanı olan MHP’nin bilge lideri Sayın Devlet Bahçeli ve onun liderliğindeki Ülkücü kadrolar milletimizden iktidar yetkisini alarak bütün bu sorunları çözecektir. Maalesef 13 yıllık AKP tek parti iktidarında, AKP’li belediyelerin elinde güzel Karaman’ımız kentten köy hâline dönüştürülmüştür. Karaman’ımızın bütün değerleri yok sayılmış, ne Mevlana hazretlerinin başta anneleri olmak üzere aile fertleri ne Yunus Emre ne Karamanoğlu Mehmet Bey ne Piri Reis ne Atatürk ne de Kâzım Karabekir Paşa hatırlanmıştır. Türk Dil Bayramı törenleri her yıl zayıf, cılız anma törenleriyle geçiştirilmiş ve unutturulmuştur. ‘Karaman’ın 4.500 yıllık tarihi’ adı altında, bin yıldan fazla bir süredir Türklüğe ve İslam’a kucak açmış olan Karaman’ımıza sözde muhafazakâr AKP iktidarında ‘Hristiyan kimliği’ giydirilmeye çalışılmıştır.”
Güler, “MHP ayakta durduğu müddetçe, bizler ayakta durduğumuz müddetçe, nefes aldığımız sürece bu ülkeye hiçbir şey olmaz. Onun için acımasızca bize yükleniyorlar. Bu ülkenin gerçek sahibi biziz. Bundan asla vazgeçmeyiz. Bizim gidecek başka bir yerimiz yok. Bu ülkede Türk olarak doğduk, Türk olarak öleceğiz. Türk olmanın bedelini ödedik, ödeyemeye de devam edeceğiz. Bu topraklarda öleceğiz.” diye konuştu.