HOLLANDA’DA TÜRK FEDERASYONA YÖNELİK IRKÇI SALDIRILAR

28 Ekim 2015 11:16
Okunma
1056
  HOLLANDADA TÜRK FEDERASYONA YÖNELİK IRKÇI SALDIRILAR

 

 
Hollanda’da Eylül ayında Türk Federasyona bağlı iki farklı kuruluş saldırıya uğradı.
Rotterdam kentinde Hollanda Türk Federasyona bağlı Versam Derneği, molotof atılmasının ardından taşlı saldırıya hedef oldu. Saldırganlar, derneğin camlarını kırdı.
Federasyona bağlı Schiedam Türk Kültür Derneğine de taşlı ve molotoflu saldırı düzenlendi.
Şehrin Fas kökenli Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb, saldırıların ardından derneğe geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Aboutaleb, saldırıyla ilgili polis içinde özel bir birim kurulduğunu ve polisin gece bina önünde nöbet tutacağını ifade etti. Aboutaleb, saldırıyla ilgili olarak 3 zanlının yakalandığını açıkladı.
Hollanda Türk Federasyonu Başkanı Murat Gedik, saldırılara uğrayan kuruluşları ziyaret ederek bilgi aldı.
Gedik, saldırıyı yapanları tanımadıklarını ancak Hollanda adaleti ve polisine güvendiklerini söyledi.
Versam Derneği Başkanı Mustafa Şenyürek de Türk kültür derneklerine düzenlenen saldırıların eş zamanlı ve organize oluşuna dikkati çekti.
Saldırılar üzerine Hollanda Türk Federasyonundan bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:
“Bu çirkin saldırıları yapanlar Hollanda polisi tarafından araştırılmakta ve tedbirler alınmaktadır. Bu olaylar; terörün Hollanda için bir tehdit değil, bir gerçek olduğunun en belirgin göstergesidir. Türkiye’de yaşanan olaylar Hollanda’ya yansıtılmak, çirkin saldırılar ile insanlarımız arasında huzursuzluk ve kargaşa yaratılmak istenmektedir. Geçtiğimiz günlerde sosyal medya gibi dijital platformlarda bu yönde tehditler ve hakaretler paylaşılmıştır. Yaşanan bu son gelişmeler bizleri üzmüştür. Hollanda’daki Türk toplumu olarak bu çirkin saldırı ve tehditler karşısında sükûnetimizi korumaya ve provokasyona gelmemeye kararlıyız. Bu gibi haince eylemler bizleri birbirimize daha da kenetlemektedir.”