O ARTIK ÜRDÜN’ÜN MİLLÎ KAHRAMANI

24 Temmuz 2015 13:55
Okunma
1114
O ARTIK ÜRDÜNÜN MİLLÎ KAHRAMANI


 
    Ürdün'ün Ankara Büyükelçisi Emced el-Adayile, IŞİD tarafından demir kafes içinde yakılarak öldürülen pilot Muaz el-Kesasibe'nin ülkesinde "millî kahraman" ilan edildiğini bildirdi.
    Büyükelçi el-Adayile; Ürdün'ün Bağımsızlık Günü dolayısıyla Ankara’da verilen resepsiyonda, dergimize açıklamalarda bulundu.
    Şehit pilot Muaz el-Kesasibe ile ilgili olarak IŞİD'e sert mesajlar veren el-Adayile, "Muaz el-Kesasibe'nin kanı yerde kalmayacak." dedi.
    Ürdün Kralı Abdullah'ın yaşanan gelişmeler üzerine ABD ziyaretini yarıda keserek ülkesine döndüğünü hatırlatan el-Adayile, bu olay nedeniyle tüm Ürdünlülerin günlerce gözyaşı döktüğünü kaydetti.
Büyükelçi el-Adayile, şunları ifade etti:
"Kral Abdullah, IŞİD'in alıkoyduğu pilotumuz Muaz el-Kesasibe'yi yakarak öldürmesinin ardından başkent Amman'daki Ordu Genel Komutanlığı karargâhında üst düzey askerî yetkililerle bir araya geldi. Olaydan hemen sonra 'IŞİD ve El Kaide mensubu olmaktan' yargılanan Sacide el-Rişavi ve Ziyad Kerbuli'nin idamına karar verildi. IŞİD'in işlediği bu alçakça vahşet nedeniyle Ürdün halkı hâlâ yas içinde. Ürdün'ün korkakça işlenen bu cinayete cevabı sert olacak ve oluyor da. Çünkü Ürdün bu terör örgütüne karşı şu anda topyekûn bir savaş veriyor. Uçaklarımız tarafından Rakka başta olmak üzere Suriye ve Irak'taki IŞİD üsleri sürekli olarak bombalanıyor. Kralımızın da bizzat katıldığı bu hava saldırıları canilerin sonu gelinceye kadar aralıksız devam edecek. Terörist örgüt, yalnızca bizimle savaşmıyor, İslam dini ve hoşgörü değerleriyle de savaşıyor. Biz bu savaşı, inancımızı, değerlerimizi, insani ilkelerimizi korumak için veriyoruz. Onları kendi yuvalarında vurmaya devam ediyoruz."  
    Pilotun Kral Abdullah tarafından sık sık ziyaret edilen ailesinin yaşadığı üzüntünün kelimelerle anlatılamayacağını ifade eden el-Adayile, Ürdün devletinin aileye hem maddi hem manevi destek sağladığını bildirdi.
    Büyükelçi el-Adayile, başkent Amman başta olmak üzere ülkenin çeşitli kentlerinde IŞİD’i lanetlemek için halkın sokaklara döküldüğünü söyledi.