KULA’YA İKİ ÜLKÜCÜ ŞEHİT PARKI

24 Temmuz 2015 13:47
Okunma
1163
KULAYA İKİ ÜLKÜCÜ ŞEHİT PARKI


Manisa'nın Kula İlçe Belediye Meclisi üyeleri, 12 Eylül Darbesi’nde idam edilen Manisalı Ülkücü gençler Halil Esendağ ve Selçuk Duracık'ın isimlerinin iki ayrı parka verilmesini oybirliği ile kabul etti.
Kula Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısının 7. gündem maddesiyle, 1980 Askerî Darbesi’nde idam edilen 21 yaşındaki Halil Esendağ ve 22 yaşındaki Selçuk Duracık'ın isimlerinin iki ayrı parka verilmesi meclise sunuldu. Öneri, oybirliğiyle kabul edildi. İdam edilen Selçuk Duracık'ın isminin 4 Eylül Mahallesi Gülmezlerin Süleyman Ağa Sokak'ta bulunan parka, Halil Esendağ'ın isminin de 4 Eylül Mahallesi 233 Sokak'taki Kenan Evren İlk ve Ortaokulu önünde yer alan parka verilmesi karara bağlandı.
Ülkücü şehit Halil Esendağ’ın adının; Kenan Evren'in memleketi Kula'da kendi adını taşıyan okulun önündeki parka verilmesi, sembolik bir anlam ve mesaj taşıyor.
 
DARBECİ ZİHNİYETTEN ÇOK ÇEKTİK
Kula Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Tosun; Kula'nın, darbe ve darbeci zihniyetten çok çektiğini ifade etti. Hüseyin Tosun, şöyle konuştu:
“Bu gençlerimiz, sadece siyasi düşünceleri nedeniyle yargılanmış ve idam edilmiştir. Devlet bütünlüğünü bozmadığı sürece, hiçbir vatandaşımızın siyasi düşünceleri nedeniyle idama müstahak görülmesi kabul edilemez. Bu gençlerin isimleri parklara verilerek yaşatılmak istenmiş ve belediye meclisinden karar alınarak onaylanmıştır. Darbe yönetimi tarafından idam edilen gençlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum."
Kula Belediye Meclisi'nde 10 MHP, 5 AK Parti'li meclis üyesi bulunuyor. Toplantıya katılan AK Parti'li tek üyenin de olumlu oy kullandığı ifade edildi.