AHMET SEVER'İN KİTABI AKP'Yİ KARIŞTIRDI

24 Temmuz 2015 13:00
Okunma
1150
 AHMET SEVERİN KİTABI AKPYİ KARIŞTIRDI

 
  11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı ve Köşk dönemini kapsayan 12 yıllık süreçte başdanışmanlığını yapan Ahmet Sever, "Abdullah Gül ile 12 Yıl” adlı kitabında 2007 Cumhurbaşkanlığı Seçimi öncesinde yaşananları da yazdı.
  Seçimden hemen sonra piyasaya çıkan kitap, siyasetin gündemine âdeta bomba gibi düştü. Tartışılmaya hâlâ devam eden kitap AKP'lileri çok kızdırdı.
  Kitapta dönemin Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Radikal gazetesi yazarı, Eski Bakan Hasan Celal Güzel ve Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz hakkında çeşitli iddialar yer alıyor. Bunlardan biri, dönemin başbakanı Erdoğan’ın talimatıyla Gül’ün cumhurbaşkanı olmaması için medyada haberlerin yer aldığına ve geri çekilmeye ikna edilmek istendiğine dairdi. Bir diğer iddia ise Gül’ün Adalet Bakanı Ergin’le konuşarak Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz’ün görevden alınmasını sağlaması yönündeydi.
  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Abdullah Gül ile Recep Tayyip Erdoğan arasında ayrılık oluştuğu intibaı verildiğini, buna katılmadığını belirterek, “Tarihî gerçeklerin bir danışman vasıtası ile anlatılıyor olması, üslubun gerisinde kalmıştır. Usul esasın önüne geçmiştir. Anne baba şefkati ile bakan her iki cumhurbaşkanımızın bakışını değiştirmeyecektir. İki samimi insan arasına bu tip cümleler girmez, giremez." dedi.
  AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar da Sever'in kitabına "el bombası" benzetmesi yaptı. Kitabın yazarı Ahmet Sever'le bir televizyon kanalında da tartışan Tayyar, "Bu kitapla niyet, AK Parti'nin arasına nifak sokmak, Sayın Cumhurbaşkanımızı itibarsızlaştırmaya çalışmak, Genel Başkanımızın koltuğunu tartışmaya açmak. Bu niyet partimiz tarafından çok iyi okundu." diye konuştu.
  Tayyar'la canlı yayında tartışan Sever ise şunları söyledi:
"Etik gereği kitabı Gül'e gösterdim. Kendisi sıcak bakmadı ama yazma da demedi. Ne yaşandıysa kitabımda onu yazdım. Onun üzerine bir şeyler söyleyip, konuyu uzatmak istemiyorum. Bu kitap benim kitabım: Gül'ün yönlendirmesi ve dayatması söz konusu değildir. Özgür hür irademle yazdım. Kendisi sıcak bakmadı ama yazma da demedi. Gül, bir sansür zihniyetiyle bana yaklaşmadı ve sadece o kadar. Bu kitapla ilgili hiç bir rolü yoktur. Seçimden önce hazırdı ama Gül, 'Seçimden sonrasına kalsın.' dedi. Seçim öncesi çıksaydı, seçime etki etmeye yönelik olarak anlaşılacaktı. Paralel yapıyla benim hiç bir ilişkim olmamıştır."