MHP Genel Başkanı Devlet BAHÇELİ: "SİYASİ LODOS MHP LEHİNE ESİYOR"

28 Mayıs 2015 17:45
Okunma
1057
MHP Genel Başkanı Devlet BAHÇELİ: SİYASİ LODOS MHP LEHİNE ESİYOR


 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'nin 95. açılış yıl dönümü resepsiyonunda gazetecilerle sohbet etti. Bahçeli, gündeme dair sorulara kendine özgü espritüel üslupla cevap verdi.
  7 Haziran Genel Seçimleriyle ilgili yapılan anketleri önemsemediklerini söyleyen Devlet Bahçeli, koalisyon iddialarını da yalanladı.
  MHP Lideri Bahçeli, MHP'nin koalisyon ortağı olduğu 1999'daki genel seçimlerle Haziran'da yapılacak seçimlerin karşılaştırılması üzerine "Siyasi lodos MHP lehine esiyor." ifadesini kullandı.
  MHP'nin amacının oylarını artırmak olduğunu ifade eden Bahçeli, şunları söyledi:
   "Oyları maksimize edebilirsek bizi tek başına iktidara götürür. Son günlerde bazı gazeteciler, uzun yıllar köşe yazarlığı yapmış olanlar, olmayacak şeylerle koalisyon kavramı geliştirmeye çalışıyor. Söz gelimi 'CHP-MHP-HDP koalisyonu olabilir.' diyor. Onu düşünen varsa önce bir doktora göndermek lazım."
 
   SÖZDE SOYKIRIM İDDİALARI GÜNDEMDEN DÜŞMELİ
   Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 1915 Olaylarına ilişkin Ermeni iddialarına hakkında "soykırım" ifadesini kullandığının hatırlatılması üzerine Bahçeli, şu görüşleri dile getirdi:
  "Türkiye'yi ABD'nin, Rusya'nın, Avrupa'nın veya bunun gibi bazı ülkelerin 'soykırım' tabirini kullanıp kullanmamasına kilitlememek lazım. Eğer siz konu üzerinde bu anlamıyla bir tedirginlik, kaygı taşırsanız Türkiye ile uğraşmak, yönlendirmek isteyenlerin eline kendiniz bir koz vermiş olursunuz. Bu konu, Türkiye'nin gündeminden düşmelidir. Kim ne diyorsa desin, kim ne yapmak istiyorsa yapsın onları görelim. Ondan sonra Türk milleti karar verir. Her sene aynı şeyleri konuşuyoruz. 24 Nisan geliyor 'Acaba ABD Başkanı Obama hangi kavramı kullanacak?' Bütün aydınlarımız, televizyon programcılarımız bunu tartışıyor. Bizi bu kadar ilgilendiren bir konu olarak görmemek lazım…"
 
  KAMUOYU ARAŞTIRMA DEĞİL, KAMUOYU OLUŞTURMA
  Bahçeli, seçim öncesinde ekonomik vaatlerin ön plana çıkmasıyla ilgili ise "Ekonomik vaatler ön plandaysa ekonomi iyi yönetilmiyor, kriz eşiğindedir anlamı taşır. Toplumdaki refah seviyesini daha da ilerletmek için yeni programlara ihtiyaç varsa o da kazançtır." ifadesine yer verdi.
  MHP'yi düşük oy oranında gösteren anketleri kabul etmediklerini bildiren Bahçeli, "Anketlerin hiçbirini ciddiye almıyoruz. Ankete saygı duymak için önce yasasının çıkması lazım. Bu yasayı çıkarmadıkları sürece anket, kamuoyu araştırması değil kamuoyu oluşturma görevi yapıyor demektir." diye konuştu.
 
  "BENİM BİR KEDİM BİLE YOK"
   Başka bir soru üzerine uzun yol şoförlüğünün çok iyi olduğunu ifade eden Bahçeli, CHP'nin seçim kampanyasını nasıl bulduğu yönündeki soruyu "Kimi alkışlıyorlar? Eğer milletçe AKP'nin icraatını alkışlıyorlarsa AKP 12 yıl daha iktidar olur." şeklinde cevapladı.
  Bahçeli, "Bir de kedi meselesi var." sözlerine, "Benim bir kedim dahi yok." karşılığını verdi.