MHP’DEN ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ İÇİN ÇORBA VE ÇAVDAR EKMEK İKRAMI

05 Mayıs 2015 14:22
Okunma
1106
MHPDEN ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ İÇİN ÇORBA VE ÇAVDAR EKMEK İKRAMI


MHP, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü münasebetiyle Kızılay’da anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi.
MHP Ankara İl Başkanlığı, savaş sırasında askerlerin cephede son azıkları olan çorba ve çavdar ekmeğini temsilen Kızılay Güven Park’ta vatandaşlara çorba ve çavdar ekmek ikram etti.
Mehteran takımının seslendirdiği Mehter Marşı eşliğinde gerçekleştirilen etkinlik, Ankaralılar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.
Etkinliğe, MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya ve MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya’yla çok sayıda partili katıldı.  
Çorba standının açılışında konuşan MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, Çanakkale şehitlerini böyle bir etkinlikle andıklarını söyledi.
Çetinkaya, yüz yıl önce Çanakkale’de dönmeyi düşünmeden düşmana karşı amansız mücadele veren bir neslin evlatları olarak onlara layık olmaya çalıştıklarını ifade etti.
Fatih Çetinkaya, şöyle dedi:
”Kıymetli Ankaralı hemşerilerimizle birlikte Kızılay Güvenpark’ta açtığımız çorba standında, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale kahramanlarımızı andık. Çanakkale Zaferi, aziz Türk milletinin azim ve kararlılıkla her zorluğu yenebileceğinin güzel bir örneği olarak şanlı tarihimizde yerini almıştır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizler, huzurumuza ve refahımıza göz diken bugünkü emperyalist güçleri yok etmek için yine 'Çanakkale ruhu' ile kenetleneceğimize inanıyoruz. Bu etkinliğimiz vesilesiyle şanlı tarihimize 'Çanakkale Zaferi' olarak geçen bu destanı yazdıran tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.”